silvester bernadette wit

Nieuws

Nieuwsbrief 02-03-2023

Beste ouders / verzorgers

Wat fijn om weer inhoud aan het partnerschap tussen kind, ouders en school te kunnen geven! De weken waarin leerkrachten gesprekken voeren met en over de kinderen zijn voor hen extra intensief, maar geven ook voldoening. We vinden het super om te merken dat veel ouders en verzorgers zich ook thuis willen inzetten om er met hun kind samen uit te halen wat erin zit! Omdat nu veel ouders binnen komen op school, is in de hal van school een groot bord geplaatst. Als u een tip hebt voor ons, horen we dat graag! #SamenscholenMetHoofdHartEnHanden

Vriendelijke groeten, Monique van Ekert - Directeur-bestuurder

Regels en afspraken

Vanaf maandag staat de regel “We werken samen“ centraal. Waar mensen samen leven, samen werken en samen spelen, ontstaan wel eens verschillen van mening. Dat is niet erg, maar juist boeiend. We vinden het belangrijk om kinderen te leren dat deze verschillen er mogen zijn en dat je, om toch samen te werken, ook samen een oplossing kunt vinden. We hopen dat u dit onderschrijft waardoor kinderen van goede voorbeelden op school en thuis kunnen leren.

KIND-OUDER-LEERKRACHT GESPREKKEN

We vinden het belangrijk om samen met kind en ouder(s) de ontwikkeling van het kind te bespreken en af te stemmen hoe we op school en thuis samen kunnen werken om de leergroei van het kind te bevorderen. Kinderen bereiden zelf deze gesprekken voor. Vanaf groep 3 zijn kinderen ook aanwezig tijdens het gesprek. Voor kleuters voeren leerkrachten de gesprekken samen met ouders. Wanneer het u helpt om een gesprek beter te kunnen voeren, vinden we het fijn wanneer u een tolk meebrengt.

INLOOP KLEUTERGROEPEN

De dag waarop ouders welkom zijn om met hun kleuter een werkje te doen in de klas wisselt na een vakantie. Tot de meivakantie zijn ouders en verzorgers op donderdagochtend van 8.20 – 8.35 uur weer welkom in de groep van hun (klein)kind!  

BIEB OP SCHOOL

De bieb op school is weer geopend! Op donderdag mogen de boeken worden ingeleverd en op vrijdag worden nieuwe boeken geleend. Stimuleer uw kind a.u.b. om dagelijks een kwartiertje te lezen, lees samen, praat samen over een boek en/of lees voor. Lezen heeft een grote positieve invloed  op de ontwikkeling van kinderen en op de schoolprestaties!

HERINNERING STUDIEWERKMIDDAG TEAM

Donderdagmiddag 9 maart zijn alle kinderen om 12:30 uur uit i.v.m. een studiewerkmiddag van het team. Kinderen lunchen die dag  niet op school.

Even voorstellen

Hoi allemaal, mijn naam is John Nelissen, ik ben 28 jaar oud en woon al bijna heel mijn leven in Helmond. Nadat ik werkzaam ben geweest in de sportjournalistiek en arbeidsbemiddeling, heb ik nu besloten om mijn hart te volgen en de stap te maken naar het onderwijs. Silvester-Bernadette is een school die bij mij past omdat deze midden in de maatschappij staat en hier allerlei culturen samenkomen. Vanaf het eerste moment dat ik de school binnenstapte voelde ik mij thuis. Dit gevoel hoop ik ook aan anderen te kunnen overbrengen. In mijn rol als onderwijsassistent wil ik een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van leerlingen. Daar ga ik mijn uiterste best voor doen. Tot snel!

Belangrijke data

Vrijdag 3 maart: nieuwe biebboeken lenen

Donderdag 9 maart: Studiewerkmiddag voor het team, alle kinderen zijn vanaf 12.30 uur vrij.

Deel ons

Volg ons

© Silverster Bernadette. Website Van Dongen Design - Inloggen

Adresgegevens

Silvester - Bernadette
Dahliastraat 2
5701 ET Helmond
Telefoon: 0492 - 523775
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.silvester-bernadette.nl