silvester bernadette wit

Nieuws

Nieuwsbrief 02-11-2023

Beste ouders / verzorgers

Het is fijn om te merken dat de geplande gesprekken tussen kinderen, ouders en leerkrachten goed verlopen. Kinderen zijn op school om veel te leren en het helpt enorm wanneer ouders en teamleden korte lijnen hanteren om kinderen samen te ondersteunen. Zo krijgen kinderen de leerstof van taal en rekenen vlotter onder de knie. Daarnaast, of wellicht zelfs, juíst op het gebied van gedrag en burgerschap is het enorm belangrijk dat school en ouders samenwerken. Dat kinderen thuis en op school grenzen ervaren én kunnen leren van ouders, leerkrachten en ondersteuners die goede voorbeelden geven van gewenst gedrag. Woorden kunnen helpen, maar goed voorbeeld doet nog altijd goed volgen!

Vriendelijke groeten, Monique van Ekert - Directeur-bestuurder

Regels en afspraken

Vanaf a.s. maandag staat de regel “We lossen het samen op” centraal. Naast de schoolregels werken we vanaf dit jaar ook met de 7 gewoonten van S. Covey. Nu staat gewoonte 3 “Belangrijke zaken eerst” centraal. De 7 gewoonten helpen kinderen levensvaardigheden onder de knie te krijgen die hen stevig laten wortelen. De basis van zelfvertrouwen helpt om met de uitdagingen van het leven, nu en later, om te leren gaan, vertrouwen te schenken aan anderen en vandaaruit te kunnen samenwerken en een bijdrage te leveren binnen het gezin, familie, vriendenkring en samenleving. Elke gewoonte wordt voor kinderen concreet door een dier. De dieren gaan vanuit een verhaal (voor jongere kinderen met een handpop) leven.

LEESBINGO’S

Voor de herfstvakantie zijn er aan de groepen 1 t/m 5 leesbingo’s uitgedeeld. Afgelopen week konden de kinderen een volle bingokaart inleveren. Ongeveer 70 kinderen hebben een bingokaart ingeleverd en zijn beloond met een kleine attentie. Goed gedaan leeskanjers!

WEBINAR VOOR (GROOT)OUDERS t.g.v. de WEEK VAN DE MEDIAWIJSHEID

Op maandag 13 november 2023 van 20.00 - 21.00 uur is er een webinar voor (groot-)ouders met kinderen van 8 t/m 12 jaar
Tijdens het webinar staat het thema #hierniet centraal. Heb je vragen over online mediagebruik, social media en dergelijke? Meld je dan zeker aan voor dit webinar. 
https://mediasmarties.webinargeek.com/landelijk-webinar-week-van-de-mediawijsheid-2023
Naast praktische informatie ontvang je tips om het gesprek aan te gaan en afspraken te maken over het gedrag online. Ook is er voldoende ruimte voor vragen. Laat je inspireren! Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.
Zelf ben je niet in beeld. Vragen kun je stellen via de chat.
Goed om te weten: de opname zal na afloop terug te kijken zijn via Mediasmarties.nl

HELMOND GEZOND

Wil jij je fitter en gezonder voelen?
Meer energie hebben?
Gesteund worden door anderen?  Kijk eens rond op de volgende site: https://gezondhelmond.nl/ en/of Facebookgroep: Gezond Helmond Groep.

Deel ons

Volg ons

© Silverster Bernadette. Website Van Dongen Design - Inloggen

Adresgegevens

Silvester - Bernadette
Dahliastraat 2
5701 ET Helmond
Telefoon: 0492 - 523775
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.silvester-bernadette.nl