silvester bernadette wit

Nieuws

Nieuwsbrief 05-10-2023

Beste ouders / verzorgers

Op 5 oktober wordt de “Dag van de leerkracht” gevierd. Op school vieren we de “Dag van de collega’s”. Iedereen vormt immers een belangrijke schakel in ons team. Samen zorgen we ervoor dat kinderen zich gezien en gehoord voelen en dat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Samen bieden we een rijk aanbod -tijdens en na schooltijd- om de kansen van alle leerlingen te vergroten.                                            Werken op een basisschool is een fantastische, veelzijdige en ook veeleisende baan. Stelt u zich voor dat u dagelijks een kinderfeest voor 20-25 kinderen organiseert waarbij u er ook nog voor zorgt dat de kinderen veel leren, met elkaar leren samenwerken enzovoort.                                                                                                        

Dit vraagt dagelijks veel voorbereiding en ook achteraf de nodige reflectie. Daarnaast is samenwerking binnen het team cruciaal om doorgaande lijnen voor kinderen toe te passen. Een goede reden dus om vanuit het bestuur een blijk van waardering uit te spreken naar alle collega’s die dagelijks met hoofd, hart en handen klaarstaan voor alle kinderen, ouders en elkaar! De ouderraad onderstreepte dit van harte met een lekkere verrassing voor alle collega’s.

Vriendelijke groeten, Monique van Ekert  

Directeur-bestuurder

Regels en afspraken

Vanaf a.s. maandag staat de regel “Iedereen hoort erbij” centraal. Naast de schoolregels werken we vanaf dit jaar ook met de 7 gewoonten van S. Covey. Tot de herfstvakantie staan gewoonte 1 “Wees proactief” en 2 “Begin met het einddoel voor ogen” centraal. De 7 gewoonten helpen kinderen levensvaardigheden onder de knie te krijgen die hen stevig laten wortelen. De basis van zelfvertrouwen helpt om met de uitdagingen van het leven –nu en later- om te leren gaan, vertrouwen te schenken aan anderen en vandaar uit te kunnen samenwerken en een bijdrage te leveren binnen het gezin, vriendenkring en samenleving. Elke gewoonte wordt voor kinderen concreet door een dier. De dieren gaan vanuit een verhaal (voor jongere kinderen met een handpop) leven.

KINDERBOEKENWEEK

Joepie, bijna herfstvakantie! Tijd om uit te rusten, boswandelingen te maken en heerlijk weg te kruipen met een boek. Hopelijk genieten uw kinderen ook zo van (voor)lezen. Om het lezen nog leuker te maken, hebben we voor de kinderen van groep 1 tot en met 5, net als afgelopen jaren, een leesbingo gemaakt. De kinderen mogen de activiteit aankruisen als ze die hebben uitgevoerd. Een volle bingokaart moet uiterlijk 25 oktober worden ingeleverd bij de leerkracht van uw kind. En lezen wordt bij ons op school altijd beloond!  

SCHOOLVIERINGEN

Verzoek aan alle ouders en verzorgers om plaats te nemen op de voor hen gereserveerde plaatsen, achter de kinderen. Daarnaast vragen we iedereen om tijdens de viering te blijven zitten. Leerkrachten maken foto’s / filmpjes van de optredens en delen deze in de Klasbord Ouderapp. Plaats geen foto’s van de groep van uw kind op social media a.u.b. Niet alle ouders stellen dat nl. op prijs.

Woensdag 11 oktober 11.30 – 12.15 uur

Groepen 1, 3, 6, 7

Donderdag 12 oktober 13.45 – 14.30 uur

Groepen 2, 4, 5, 8

SUPERBOEK

Lezen is leuk en natuurlijk erg belangrijk. Voor kinderen die moeite hebben met lezen door bijvoorbeeld dyslexie, TOS, ADHD, een fysieke, verstandelijke of visuele beperking, kan het ook lastig zijn. Superboek biedt een jeugdcollectie van Passend Lezen. Deze collectie bevat ruim 15.000 gesproken boeken, brailleboeken, karaokeboeken om te lezen én te luisteren, boeken in grootletter en tijdschriften voor de jeugd. Via passendlezen.nl/superboek zijn alle titels te vinden. Van populaire titels tot aan de klassiekers, handig gerangschikt op leeftijd. Luisteren naar boeken gaat gemakkelijk via de gratis app “Passend Lezen” of via de online player op de website. Het lidmaatschap bij Passend Lezen is gratis voor kinderen met een leesbeperking tot 18 jaar. Inschrijven kan eenvoudig via passendlezen.nl/lidworden.

NASCHOOLS MUZIEKPROJECT READY TO ROCK

Op maandagmiddag 9 oktober komen muzikanten van het kunstkwartier een mini-popconcert geven om leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 een voorproefje te geven van de instrumenten die de kinderen zelf kunnen leren spelen: basgitaar, elektrische gitaar, drums, trompet, trombone of keyboard. Daarnaast is het mogelijk om voor zangles te kiezen. Deelname aan dit muziekproject is gratis. Ongeveer van november tot mei volgen de kinderen wekelijks, na schooltijd, les in kleine groepjes. In het voorjaar worden bandjes gevormd en wordt wekelijks toegewerkt naar een heus popconcert in de Cacaofabriek waarbij ouders en verzorgers worden uitgenodigd om te komen kijken en luisteren. We stimuleren deelname van harte! Net als sport is muziek een zinvolle vrije tijdsbesteding, goed voor de sociale ontwikkeling én stimulerend voor de hersenontwikkeling van (jonge) mensen! Kortom weer een mooie kans voor uw en onze kinderen!

CADEAU TIJDENS KINDERBOEKENWEEK

Bij aankoop van een kinderboek vanaf €13,50 ontvangt u het prachtige Kinderboekenweekgeschenk er gratis bij: "Ravi en de laatste magie" geschreven door Sanne Rooseboom, geïllustreerd door Sophie Pluim. In de flat waar Ravi met haar moeder en broertje woont is een gasfornuis ontploft, waardoor iedereen tijdelijk weg moet. De gemeente vindt een plekje in een tehuis voor oude mensen. Niet zomaar oude mensen, maar gepensioneerde tovenaars. Door de komst van het gezin gaat er iets mis. De machtigste tovenaar kan de hele stad veranderen in een ellendig slagveld met ziektes en ratten. Ravi moet hem stoppen. Lukt dat? En gaat ze zich ooit weer ergens écht thuis voelen?

Even voorstellen

Hallo, mijn naam is Anne en het komende half jaar zal ik stage lopen in groep 1G. Mijn hobby’s zijn gitaar spelen en boeken lezen, maar daarnaast ga ik ook graag naar de bioscoop in mijn vrije tijd. Ik kom uit Helmond en heb een bijbaantje bij de Jumbo. Ik ben dit jaar begonnen aan De Kempel, nadat ik vorig schooljaar de opleiding onderwijsassistent heb afgerond. Vorig jaar heb ik stage gelopen in groep 3 bij juf Shelley dus ik ken de school en de kinderen al een klein beetje. Dit jaar hoop ik veel te leren over hoe ik zelfverzekerd voor een groep sta. Daarnaast ben ik vooral heel benieuwd naar de leeftijdsgroep en het zien van de ontwikkeling van de kinderen. Ik kijk erg uit naar deze stage en ik heb er veel zin in om de klas en de school te leren kennen.

Mijn naam is Elena Naydenova en ik volg de opleiding onderwijsassistent op niveau 4. Ik zit nu in mijn tweede jaar. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik graag met kinderen bezig wil zijn. Ik wil ze graag dingen leren en ze helpen in hun ontwikkeling. In mijn vrije tijd lees ik veel boeken en ik vind sporten heel leuk. Het hele jaar loop ik stage bij juf Ilse in groep 3! 

Deel ons

Volg ons

© Silverster Bernadette. Website Van Dongen Design - Inloggen

Adresgegevens

Silvester - Bernadette
Dahliastraat 2
5701 ET Helmond
Telefoon: 0492 - 523775
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.silvester-bernadette.nl