silvester bernadette wit

Nieuws

Nieuwsbrief 07-03-2024

Beste ouders / verzorgers

Wat fijn om te merken dat we samen inhoud geven aan het partnerschap tussen kind, ouders en school! De weken waarin leerkrachten gesprekken voeren met en over de kinderen zijn voor hen extra intensief, maar geven ook voldoening. We vinden het super om te merken dat veel ouders en verzorgers zich ook thuis willen inzetten om er met hun kind samen uit halen wat erin zit! #SamenscholenMetHoofdHartEnHanden.

Vriendelijke groeten, Monique van Ekert - Directeur-bestuurder

Regels en afspraken

Vanaf maandag staat de regel “We werken samen” centraal. Naast de schoolregels werken we vanaf dit jaar ook met de 7 gewoonten van S. Covey. De gewoonte 5 “Eerst begrijpen dan begrepen worden” staat vanaf komende week centraal. De 7 gewoonten helpen kinderen levensvaardigheden onder de knie te krijgen die hen stevig laten wortelen. De basis van zelfvertrouwen helpt om met de uitdagingen van het leven, nu en later, om te leren gaan, vertrouwen te schenken aan anderen en vandaar uit te kunnen samenwerken en een bijdrage te leveren binnen het gezin, familie, vriendenkring en samenleving. Elke gewoonte wordt voor kinderen concreet door een dier. De dieren gaan vanuit een verhaal (voor jongere kinderen met een handpop) leven.

HERINNERING STUDIEDAG 11 MAART

Op maandag 11 maart heeft het team een studiedag. Deze dag staat de terugkoppeling van de onderwijsinspectie, de tevredenheidspeilingen, de doorgaande lijn in het rekenonderwijs en werken met de 7 gewoonten op het programma. Leergroei van kinderen is het uitgangspunt op onze school. Daarvoor is het belangrijk om als team samen te blijven ontwikkelen en goede afspraken te maken.

HELMONDSE LICHTJESPARADE GRATIS TOEGANG

Datum: Zaterdag 16 maart  Tijd: start 19.30 uur
Een prachtige stoet van verlichte personen en schitterende praalwagens trekt dan door de straten van de wijk Mierlo-Hout. Evenals vorig jaar is deze parade voor iedereen, zowel jong als oud, gratis te bezoeken. Deze geste is mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren, zoals o.a. het wijkmanagement Helmond. Kinderen krijgen een leuke verrassing.

VOORUITBLIK NAAR PASEN EN SUIKERFEEST

Het paasfeest wordt dit jaar op 31 maart en 1 april gevierd door veel mensen met het katholieke geloof. Hiermee wordt traditioneel een periode van 40 dagen vasten (aansluitend aan carnaval) afgesloten. Rond 10 april wordt de vastenperiode van mensen met het moslim geloof afgesloten met het Suikerfeest. Deze dag is in Nederland geen vrije dag voor iedereen. Wettelijk is wel geregeld dat ouders 1 dag verlof kunnen aanvragen voor hun kind. We vragen u om dit tijdig te doen wanneer dit van toepassing is. Formulieren zijn op te halen / op te vragen bij de administratie van school. Wanneer u nog niet zeker weet of u het Suikerfeest op 10 april viert, vul dan toch het formulier in met de toevoeging dat de exacte datum nog niet zeker is, maar op óf 9 óf 10 april valt. Voor de duidelijkheid: we mogen 1 dag verlof verlenen!

WIE KAN ONS HELPEN MET SNOEIWERKZAAMHEDEN?

Meneer Pieter is voor langere tijd uit de running i.v.m. een operatie en herstelperiode. Met de lente in het vooruitzicht, kijken we graag vooruit en doen we een beroep op ons netwerk: Wie kan of kent iemand die kan helpen met snoeiwerk? Het gaat om een heg en enkele struiken. We horen graag van u! (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0492-523775)

Belangrijke data

Vrijdag 8 maart

Nieuwe boeken lenen

Maandag 11 maart

Studiedag voor het team: Alle kinderen zijn vrij!

Donderdag 14 maart

Boeken uit de Bieb Op School inleveren

Deel ons

Volg ons

© Silverster Bernadette. Website Van Dongen Design - Inloggen

Adresgegevens

Silvester - Bernadette
Dahliastraat 2
5701 ET Helmond
Telefoon: 0492 - 523775
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.silvester-bernadette.nl