silvester bernadette wit

Nieuws

Nieuwsbrief 07-09-2023

Beste ouders / verzorgers

Wat fijn dat we gisteren zoveel ouders en verzorgers mochten ontvangen tijdens de informatiebijeenkomst over de anti-pest-aanpak van school en de nieuw(school)jaarsreceptie! We waarderen uw betrokkenheid enorm en hopen dat dit weer een goede start van het jaar was voor de samenwerking tussen u als ouder/verzorger en de leerkracht(en). De eerste en belangrijkste opdracht van school is om de kinderen veel te leren. Een goede communicatie met ouders, korte lijntjes en elkaar wederzijds ondersteunen, dragen bij aan een succesvolle ontwikkeling van uw kind(eren). Daar doen we het voor!

Leerkrachten nemen regelmatig contact op met ouders als dat in het belang is van de ontwikkeling van een kind. Als er thuis bijzonderheden spelen, als u zich ergens zorgen over maakt of als u vragen hebt, neem dan contact op met school. We helpen u graag! Zo geven we “Samenscholen met hoofd, hart en handen” samen vorm.

Vóór de zomervakantie hebt u van ons alle belangrijke data voor dit schooljaar al gekregen. Deze staan ook op de website en op de Klasbord Ouderapp.

Op de site www.silvester-bernadette.nl vindt u ook documenten als de schoolgids en de schoolkalender.

Vriendelijke groeten, Monique van Ekert

Directeur-bestuurder

Regels en afspraken

Vanaf a.s. maandag staat de regel “We hebben plezier” centraal. Samen spelen en samen leren met plezier is gemakkelijker en leuker. Het draagt bovendien bij aan het verbeteren van de resultaten. Spelend leren is voor veel kinderen een favoriete manier om nieuwe dingen te ontdekken.

JUBILEA

Door Corona en gezondheidsissues was het een tijdje uitgesteld, maar juf José, juf Bernadette en juf Mary vierden j.l. vrijdag samen met het team hun jubileum. Juf José spant met 40 jaar werken in het onderwijs de kroon. Dat doen weinigen haar na! Juf Bernadette en Juf Mary werken beiden ruim 25 jaar op onze school. De jubilarissen kozen ervoor deze mijlpalen te vieren met een informeel en gezellig etentje met het gehele team. Met een liedje, bloemen en een cadeau werden ze door alle collega’s in het zonnetje gezet. We zijn trots op de betrokkenheid, bevlogenheid en inzet met hoofd, hart en handen van onze feestvierders! Óp naar een leerzaam vervolg!

VERZOEK INVULFORMULIER RETOUR

Degenen die het invulformulier uiterlijk woensdagochtend 5 september hadden ingeleverd, hebben de nieuwe kalender/schoolgids gisteren tijdens de nieuw(schooljaars)bijeenkomst ontvangen. Verzoek aan ouders/verzorgers die het invulformulier nog thuis hebben liggen, om dit in te vullen en in te (laten) leveren op school. We vinden het belangrijk dat uw gegevens up to date zijn en we u in geval van nood kunnen bereiken!

WEBSITE

Informatie op de website is beschikbaar in vele talen. Wanneer u de informatie liever in de taal van uw voorkeur leest dan in het Nederlands, kunt u in het rolmenu de taal kiezen die u wenst. We hopen dat dit bijdraagt aan een goede informatie en communicatie tussen school en ouders.

AANMELDEN GRATIS CADEAUBONNEN

Voor de zomervakantie heeft de overheid i.s.m. het rode kruis een mooie actie op touw gezet omdat alles tegenwoordig zo duur is. Onze school is geselecteerd om mee te doen met dit programma. Dat betekent dat alle ouders van onze school zich kunnen aanmelden. Aanmelden gebeurt anoniem. U hoeft geen financiële gegevens te delen en de visakaart die u ontvangt, wordt thuis bezorgd. Per kind wordt er elke twee weken € 22,- aan saldo bijgeboekt op de kaart, ook tijdens vakanties. Met deze kaart kunt u bij vrijwel alle supermarkten en ook bij een aantal toko’s en marktkramen betalen. Dit filmpje en de bijlagen leggen het programma verder uit: https://schoolmaaltijden.nl/boodschappenkaart/    

We hopen dat veel ouders gebruik maken van deze mogelijkheid, zodat gezonde keuzes gemakkelijker gemaakt kunnen worden en kinderen zonder honger naar school kunnen. Met deze giften hopen we bovendien dat het voor alle ouders mogelijk wordt om de vrijwillige ouderbijdrage te betalen, zodat we fijne uitstapjes voor kinderen kunnen blijven organiseren. Wanneer u hulp wenst bij het aanmelden, neem dan even contact op met de administratie of loop even binnen! We helpen u graag!

HERINNERING STUDIEDAG TEAM

Volgende week donderdag 21 september staat de 1e studiedag van dit schooljaar gepland met het team. We verdiepen ons samen verder in de doorlopende leerlijnen van technisch lezen. Lezen is namelijk van grote invloed op de kansen van kinderen en op de mate waarin ze kennis leren opbouwen. Daarnaast staat deskundigheidsbevordering en afstemming  m.b.t. rekenen op de agenda. Alle kinderen zijn op 21 september vrij. We wensen hen alvast een fijne dag!

LESINLOOP VOOR OUDERS GROEP 1 EN 2

Eén keer per week zijn de ouders van kleuters welkom om samen met hun kind een werkje in de klas te doen aan het begin van de dag. Het is tevens een manier om een indruk van het onderwijs te krijgen en gelegenheid voor een kort contact met de leerkracht. We vinden het fijn als ouders hier gebruik van kunnen maken en realiseren ons tegelijkertijd dat dit door bijvoorbeeld werk niet altijd kan. Tot de herfstvakantie zijn de inloopmomenten op dinsdag.

VACATURES OUDERRAAD

Door het afscheid van twee ouderraadleden aan het einde van het schooljaar, is er ruimte voor nieuwe ouders. De ouderraad ondersteunt gedurende het schooljaar met een aantal praktische zaken zoals:                                                                                                                                                                

  - Organisatie van de schoolfoto’s                                                                                                                  

  - Vieringen zoals Sinterklaas, Kerst, Carnaval, Pasen, Koningsspelen                                       

-  Luizencontrole na elke schoolvakantie                                                                                         

 - Boekenuitleen vanuit de Bieb Op School: wekelijks zijn enkele ouders van de ouderraad hiervoor aanwezig op vrijdagochtend.

 

SCHOOLFOTOGRAAF

Op dinsdag 19 september komen twee fotografen van Foto Koch schoolfoto’s maken van alle kinderen en alle groepen. Ook van broers en zussen die bij ons op school zitten, wordt samen een foto gemaakt. Het is fijn als alle kinderen op de foto kunnen. We vragen u daarom die dag geen afspraken bij orthodontist, logopedie enz. te maken. Het is namelijk een complex rooster om alles om de gymlessen en pauzes ingepland te krijgen. Alvast bedankt voor uw medewerking!

DEELNAME ONWIJS FIT

Door kinderen op tijd te helpen, te informeren en te leren over gezondheid, bewegen en een actieve leefstijl, hopen we dat de leerlingen leren kiezen voor een gezond leven en een sport die bij ze past. Daarom doet onze school mee aan het project ‘Onwijs Fit’. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met de GGD Brabant-Zuidoost en JIBB+. Op 11 september worden de kinderen van de groepen 2, 4 en 7 door de GGD op school gemeten en gewogen. Als u bezwaar heeft tegen deelname door uw kind, kunt u dit uiteraard kenbaar maken. Zie bijlage voor meer informatie.

GEZONDE SCHOOL                                                                                                                                     

Onze school heeft jaren geleden het predicaat gezonde school al behaald. Om deze titel te behouden, worden verschillende deelcertificaten periodiek opnieuw getoetst. Dit is onlangs gebeurd voor het thema “Welbevinden”. Dat is immers een belangrijk onderdeel van gezondheid. Met plezier laten we u weten dat dit certificaat weer is behaald!

 

Deel ons

Volg ons

© Silverster Bernadette. Website Van Dongen Design - Inloggen

Adresgegevens

Silvester - Bernadette
Dahliastraat 2
5701 ET Helmond
Telefoon: 0492 - 523775
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.silvester-bernadette.nl