silvester bernadette wit

Nieuws

Nieuwsbrief 09-11-2023

Beste ouders / verzorgers

We hebben weer goed nieuws! Na aanmelding voor de schoolfruitactie is onze school wederom geselecteerd. Vanaf volgende week ontvangen we 20 weken lang gratis schoolfruit voor iedereen. Kinderen proeven op deze manier soms iets anders dan ze gewend zijn en leren ook verschillende groente- en fruitsoorten kennen. Het gezegde is niet voor niets “Zien eten, doet eten”. Dankzij hulp van ouders wordt het fruit (of snackgroenten) schoongemaakt, gesneden en verdeeld. Op dinsdag, woensdag en donderdag hoeft uw kind geen fruit mee te brengen. (Uiteraard mag dit wel)

Vriendelijke groeten, Monique van Ekert - Directeur-bestuurder

Regels en afspraken

Vanaf a.s. maandag staat de regel “Iedereen hoort erbij” centraal. Naast de schoolregels werken we vanaf dit jaar ook met de 7 gewoonten van S. Covey. Na de herfstvakantie staan gewoonte 3 “Belangrijke zaken eerst” centraal. De 7 gewoonten helpen kinderen levensvaardigheden onder de knie te krijgen die hen stevig laten wortelen. De basis van zelfvertrouwen helpt om met de uitdagingen van het leven, nu en later, om te leren gaan, vertrouwen te schenken aan anderen en vandaar uit te kunnen samenwerken en een bijdrage te leveren binnen het gezin, familie, vriendenkring en samenleving. Elke gewoonte wordt voor kinderen concreet door een dier. De dieren gaan vanuit een verhaal (voor jongere kinderen met een handpop) leven.

SCHRIJVER OP BEZOEK IN GROEP 3

Groep 3 kreeg onlangs bezoek van schrijfster en illustrator Isabel van Duijne. Ze heeft de kinderen uitgelegd hoe ze haar verhalen bedenkt, hoe ze haar tekeningen maakt en daarmee naar een uitgeverij gaat zodat het een echt boek wordt. De kinderen vonden het interessant en gingen vervolgens met veel enthousiasme zelf aan de slag.                                                 

FAMILIEZONDAG BIBLIOTHEEK HELMOND-PEEL

Deze winter organiseert de stadsbieb 4 open zondagen met telkens een ander thema. Die dagen vinden er leuke activiteiten plaats die passen bij het thema. De eerste themazondag is op 12 november van 12.00 – 16.00 uur. Ouders kunnen deelnemen aan een inspiratiesessie over bewust opvoeden en in gesprek gaan met Berit Smits (schrijver van “In 12 stappen een relaxed kind”). Voor kinderen staan mooie Legosets klaar en er zijn bordspellen waar alle bezoekers gratis gebruik van kunnen maken. Ben jij er ook bij? Iedereen is van harte welkom! 

WEBINAR VOOR OUDERS GROOTOUDERS t.g.v. de WEEK VAN DE MEDIAWIJSHEID

Op maandag 13 november 2023 van 20.00 – 21.00 uur is er een webinar voor (groot-)ouders met kinderen van 8 t/m 12 jaar
Tijdens het webinar staat het thema #hierniet centraal. Heb je vragen over online mediagebruik, social media en dergelijke? Meld je dan zeker aan voor dit webinar. 
https://mediasmarties.webinargeek.com/landelijk-webinar-week-van-de-mediawijsheid-2023
Naast praktische informatie ontvang je tips om het gesprek aan te gaan en afspraken te maken over het gedrag online. Ook is er voldoende ruimte voor vragen. Laat je inspireren! Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.
Zelf ben je niet in beeld. Vragen kun je stellen via de chat.
Goed om te weten: de opname zal na afloop terug te kijken zijn via Mediasmarties.nl

GRATIS KLEDING ALS JE ’N KLEINE PORTEMONNEE HEBT

Helmonders met een kleine portemonnee kunnen gratis kleding uitzoeken bij de kledingmarkt in Wijkhuis De Fonkel aan de Prins Karelstraat. Dat kan van maandag 13 tot en met vrijdag 17 november tussen 09.00 - 12.00 uur en 13.00 - 16.30 uur. Dit geldt voor inwoners met een gemeentelijke inkomensverklaring en per brief zijn uitgenodigd. De kledingmarkt wordt ieder ½ jaar georganiseerd door Stichting Kringloopwinkel Helmond en de gemeente. Tijdens de kledingmarkt is er iedere dag nieuwe voorraad. Ook kunnen er knuffels, boeken en spellen uitgezocht worden. Om de markt te kunnen bezoeken heb je een uitnodiging nodig. Wie geen uitnodiging ontving, maar wel een inkomensverklaring heeft, krijgt op vertoon van de inkomensverklaring ook toegang tot de kledingmarkt. Heb jij een laag inkomen maar nog geen inkomensverklaring? Die kún je aanvragen via www.helmond.nl/inkomensverklaring. Hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier? Maak dan bijvoorbeeld een afspraak met de Formulierenbrigade van de LEV Helmond. Zij zijn telefonisch bereikbaar op (0492) 59 89 89 of per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deel ons

Volg ons

© Silverster Bernadette. Website Van Dongen Design - Inloggen

Adresgegevens

Silvester - Bernadette
Dahliastraat 2
5701 ET Helmond
Telefoon: 0492 - 523775
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.silvester-bernadette.nl