silvester bernadette wit

Nieuws

Nieuwsbrief 11-04-2024

Beste ouders / verzorgers

Onlangs is een boek uitgebracht waarin 10 scholen uit Nederland zijn geportretteerd als goed voorbeeld voor de ontwikkelkansen van kinderen. B.S. Silvester-Bernadette is een van deze voorbeeldscholen! Onderzoekers van het Kohnstamm instituut, KBA Nijmegen en het NRO (Nationaal Regieorgaan Onderwijs) hebben dit onderzoek samen uitgevoerd en gepubliceerd. De aandacht voor taal en lezen, het partnerschap met ouders en de samenhang met het brede aanbod binnen de verlengde schooldagacademie met taal, rekenen, huiswerkbegeleiding, bijeenkomsten voor kind en ouder samen, sport, muziek, creativiteit, techniek en sociale ontwikkeling worden door de onderzoekers gewaardeerd en uitgedragen als voorbeeld voor andere scholen en kindcentra in Nederland. We zijn trots op deze waardering en delen onze kennis en ervaringen graag met collega’s!

Vriendelijke groeten, Monique van Ekert - Directeur-bestuurder

Regels en afspraken

Vanaf maandag staat de regel “Iedereen hoort erbij” centraal.  Naast de schoolregels werken we vanaf dit jaar ook met de 7 gewoonten van S. Covey. De gewoonte 6 “creëer synergie” staat na de meivakantie centraal. Bij deze 6e gewoonte gaat het om leren samenwerken en daar samen de positieve energie van ervaren. De 7 gewoonten helpen kinderen levensvaardigheden onder de knie te krijgen die hen stevig laten wortelen. De basis van zelfvertrouwen helpt om met de uitdagingen van het leven, nu en later, om te leren gaan, vertrouwen te schenken aan anderen en vandaar uit te kunnen samenwerken en een bijdrage te leveren binnen het gezin, familie, vriendenkring en samenleving.  Elke gewoonte wordt voor kinderen concreet door een dier. De dieren gaan vanuit een verhaal (voor jongere kinderen met een handpop) leven.

LEESBINGO’S

Joepie, de meivakantie komt in zicht! Tijd om uit te rusten, te genieten van de zon en heerlijk weg te kruipen met een boek. Hopelijk genieten uw kinderen ook zo van lezen. Om het lezen extra leuk te maken, hebben we voor de kinderen van groep 1 tot en met 5, net als afgelopen jaren, een leesbingo gemaakt. De kinderen mogen de activiteit aankruisen als ze deze hebben uitgevoerd. Een volle bingokaart moet uiterlijk 15 mei worden ingeleverd bij de leerkracht van uw kind. Lezen wordt bij ons op school altijd beloond!

LEES- EN REKENBIJEENKOMST VOOR DE GROEPEN 3

Binnenkort hebben de kinderen een lange meivakantie. Namelijk 3 weken! Het is zeer wenselijk om ook in de vakantie te blijven oefenen met lezen en rekenen, zodat uw kind niet terugvalt in leerprestaties. Daarom organiseren wij een lees-reken bijeenkomst voor ouder(s) met kind. Wij nodigen u uit op woensdag 17 april van 12.15 tot 13.00. We gaan dan samen spelenderwijs oefenen met de lees en rekendoelen van dit moment. U krijgt ook materiaal mee naar huis om thuis te oefenen. I.v.m. de voorbereiding willen wij graag weten wie er aanwezig is tijdens deze bijeenkomst. Wilt u aub het intekenverzoek hieronder invullen? ps. voor broertje(s)/zusje(s) is er opvang.

SCHOOLMAALTIJDEN

Onze school doet mee aan het programma schoolmaaltijden. Alle ouders van onze school mogen een boodschappenkaart aanvragen waarop elke 2 weken 22 euro per kind wordt gestort. Dit wordt betaald door het Jeugd Educatie Fonds in samenwerking met het Rode Kruis. Voor ouders en school is dit gratis. Aanmelden kan via de QR code of via de administratie van school.

Belangrijke data

Vrijdag 12 april

Nieuwe boeken lenen voor een maand!

I.v.m. deze periode max. 6 boeken per kind!

Dinsdag 16 april

Kijkje in de klas bij groepen 4 van 14.15 – 15.00 uur

Woensdag 17 april

Lees- en rekenbijeenkomst groepen 3 van 12.15 – 13.00 uur

Donderdag 18 april

Géén boeken inleveren!

Vrijdag 19 april

·   Koningsspelen op school => Gewone lestijd

·   Bieb Op School gesloten.

Meivakantie

Maandag 22 april t/m vrijdag 10 mei

 

Deel ons

Volg ons

© Silverster Bernadette. Website Van Dongen Design - Inloggen

Adresgegevens

Silvester - Bernadette
Dahliastraat 2
5701 ET Helmond
Telefoon: 0492 - 523775
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.silvester-bernadette.nl