silvester bernadette wit

Nieuws

Nieuwsbrief 11-05-2023

Beste ouders / verzorgers

Na de meivakantie zijn we weer voortvarend van start gegaan. Komende week hebben we een korte lesweek: van maandag t/m woensdag. Op Hemelvaartsdag (donderdag) en de vrijdag daarna zijn alle kinderen vrij. Volgende week verschijnt er om die reden geen nieuwsbrief van school.

Vriendelijke groeten, Monique van Ekert - Directeur-bestuurder

Regels en afspraken

Vanaf maandag staat de regel “We vertrouwen elkaar“ centraal. Vertrouwen hebben in elkaar is een houding die basaal is om fijn samen te werken en samen te leren en te leven. Deze houding heeft te maken met hoe je over jezelf en de ander denkt. De kunst is om niet voor een ander te denken of zaken in te vullen. We vinden het belangrijk om dit aan onze leerlingen mee te geven en staan er daarom regelmatig bij stil.

MOEDERDAG

We wensen alle mama’s en oma’s onder onze ouders en collega’s een fijne Moederdag toe. We denken ook aan degenen die hun moeder moeten missen en aan de moeders die een kind missen.

LESINLOOP KLEUTERGROEPEN VOOR OUDERS

Na de meivakantie is de lesinloop voor ouders verplaatst naar dinsdag. Van 8.20 - 9.35 uur zijn ouders/verzorgers welkom om een kijkje in de klas te nemen en samen met hun kind een werkje te doen of een spel te spelen.

CONTACTPERSOON SOCIALE TEAMS

Mareen Timmers, contactpersoon van sociale teams is terug van haar verlof. Ouders/verzorgers met hulpvragen en/of zorgen op het gebied van opvoeding, ontwikkeling, gezondheid en/of financiën, kunnen bij haar terecht. Ook kinderen kunnen haar vragen om hulp. Daarvoor is zij zich in de groepen 5 t/m 8 gaan voorstellen. Het inloopspreekuur van Mareen op school is gepland op woensdagen van 8.30 – 9.30 uur. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. (Het mag uiteraard wel). Mareen maakt gebruik van het kantoor van juf Eveline, de IB’er van de onderbouw. Toegang via de deur naast de gymzaal.

BIEB OP SCHOOL

Volgende week is de Bieb op School gesloten i.v.m. Hemelvaartsdag. Kinderen mogen daarom deze week weer 4 boeken lenen!  We benadrukken nogmaals het belang van lezen! Kinderen die veel lezen, presteren vaak ook goed op andere vakgebieden. Door te lezen, leren kinderen veel nieuwe woorden, doen ze kennis over de wereld op en leren ze verbanden te leggen. Kinderen leren zich daarnaast in te leven in anderen. Dit is bevorderlijk voor de sociale ontwikkeling en het empathisch vermogen. Allemaal belangrijke ontwikkelgebieden op weg naar het voortgezet onderwijs en het vinden van een plek in de maatschappij. U kunt het lezen van uw kind(eren) stimuleren door zelf te lezen, voor te lezen en ook door belangstelling te tonen voor de boeken/verhalen die uw kind leest.

ZWANGERSCHAPSVERLOF JUF ANNE

Woensdag 17 mei is voorlopig de laatste werkdag van juf Anne i.v.m. zwangerschapsverlof. Meneer Nick en juffrouw Debbie nemen de groep samen over. We wensen juf Anne een fijne verlofperiode en een voorspoedige voortzetting van de zwangerschap toe! Juffrouw Debbie blijft samen met juffrouw Selda ook werkzaam in groep 7.

GYMLESSEN TOT HET EINDE VAN HET SCHOOLJAAR

Meneer Nick blijft op maandag en dinsdag de gymlessen verzorgen. Op woensdag en donderdag krijgen de kinderen gymles van hun eigen leerkracht omdat meneer Nick op deze dagen in groep 8 gaat vervangen.. De gymlessen gaan dus gewoon door.

Belangrijke data

BELANGRIJKE DATA 

 

15 mei

Gewone lesdag

16 mei

Gewone lesdag

17 mei

Gewone lesdag

18 mei

Hemelvaartsdag: Vrije dag

19 mei

Vrije dag

Deel ons

Volg ons

© Silverster Bernadette. Website Van Dongen Design - Inloggen

Adresgegevens

Silvester - Bernadette
Dahliastraat 2
5701 ET Helmond
Telefoon: 0492 - 523775
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.silvester-bernadette.nl