silvester bernadette wit

Nieuws

Nieuwsbrief 12-10-2023

Beste ouders / verzorgers

We leven mee met de slachtoffers en hun families van de geweldssituatie in het Midden-Oosten en de aardbeving in Afghanistan. Kinderen maken zich soms zorgen n.a.v. de berichtgeving op radio en t.v. of wat ze erover hebben gehoord. Kijk samen naar het jeugdjournaal om kinderen te leren de wereld om hen heen te begrijpen. Dat helpt hen nu en in de toekomst! Samen praten helpt!

Vriendelijke groeten, Monique van Ekert - Directeur-bestuurder

Regels en afspraken

Vanaf maandag na de herfstvakantie staat de regel “We werken samen” centraal. Naast de schoolregels werken we vanaf dit jaar ook met de 7 gewoonten van S. Covey. Na de herfstvakantie staat gewoonte 3 “Belangrijke zaken eerst” centraal. De 7 gewoonten helpen kinderen levensvaardigheden onder de knie te krijgen die hen stevig laten wortelen. De basis van zelfvertrouwen helpt om met de uitdagingen van het leven, nu en later, om te leren gaan, vertrouwen te schenken aan anderen en van daaruit te kunnen samenwerken en een bijdrage te leveren binnen het gezin, familie, vriendenkring en samenleving. Elke gewoonte wordt voor kinderen concreet door een dier. De dieren gaan vanuit een verhaal (voor jongere kinderen met een handpop) leven.

WINNAARS VOORLEESWEDSTRIJDEN B.S. SILVESTER-BERNADETTE 2023

Tijdens de Kinderboekenweek zijn in alle groepen weer voorleeswedstrijden georganiseerd. Het is fijn dat er zoveel kinderen deelnemen! Op al deze voorleeskanjers zijn we supertrots!! Per groep heeft de winnaar/winnares het opgenomen tegen de nummer 1 uit de parallelgroep tijdens een heuse groepsfinale. De winnaars van alle klassen zijn bekend én gehuldigd tijdens de schoolviering in het kader van de Kinderboekenweek. Hartelijk Gefeliciteerd allemaal!

Groep 3: Jax                                                  Groep 6: Miranda

Groep 4: Amin                                              Groep 7: Abiel

Groep 5: Mason                                             Groep 8: Lola

Hun foto prijkt een jaar lang in de fotogalerij van voorleeskampioenen van school. Deze fotogalerij is te vinden bij de Bibliotheek Op School! De kampioenen van de groepen 7 en 8 nemen het later in het jaar nog een keer tegen elkaar op. Dit om te bepalen wie zich schoolwinnaar mag noemen én afgevaardigd wordt naar de voorleesfinale van Helmond!

KINDERBOEKENWEEK

Joepie, bijna herfstvakantie! Tijd om uit te rusten, boswandelingen te maken en heerlijk weg te kruipen met een boek. Hopelijk genieten uw kinderen ook zo van (voor)lezen. Om het lezen nog leuker te maken, hebben we voor de kinderen van groep 1 tot en met 5, net als afgelopen jaren, een leesbingo gemaakt. De kinderen mogen de activiteit aankruisen als ze die hebben uitgevoerd. Een volle bingokaart moet uiterlijk 25 oktober worden ingeleverd bij de leerkracht van uw kind. En lezen wordt bij ons op school altijd beloond!             

 

INSCHRIJVEN KIND-OUDER-LEERKRACHTGESPREK MET GROEP 3 T/M 8

Inschrijven: 23 t/m 25 oktober (23 oktober vanaf 08.00 en 25 oktober t/m 13.00 uur)                       

Gesprekken: 30 oktober t/m 17 november, 15 minuten per kind.

Goed contact met ouders vinden we belangrijk. We willen daarom met iedereen een gesprek. In groep 1-2 is het gesprek zonder kinderen. Vanaf groep 3 mét kind! Plan zelf een dag en tijd van uw keuze in. Houd rekening met een korte tijd tussen twee gesprekken a.u.b. We organiseren één gesprek per kind. Wanneer ouders gescheiden zijn en zij kunnen samen op gesprek komen, vinden we dat fijn. Wanneer dat niet lukt, voert één ouder het gesprek en informeert de andere ouder na het gesprek over hetgeen is besproken. Voor de kinderen zelf is het onwenselijk om twee keer hetzelfde gesprek te moeten voeren. Voor leerkrachten is het niet te doen om zoveel gesprekken twee keer in korte tijd te voeren.

INLOOP KLEUTERGROEPEN

Na de herfstvakantie verandert de dag waarop ouders/verzorgers welkom zijn om aan het begin van de dag even mee te doen in de kleutergroep van hun kind. Dit doen we om ouders die parttime werken de kans te bieden om zo nu en dan toch even een kijkje in de klas te kunnen laten nemen en met hun kind te werken. Op donderdagen bent u welkom van 08.30 - 08.35 uur in de groep van uw kind.

ROOKVRIJE ZONES

Scholen zijn sinds enkele jaren wettelijk als rookvrije zones bestempeld door de overheid. We dragen hier als gezonde en sportieve school graag ons steentje aan bij. We vragen iedereen daarom vriendelijk om niet op en rond het schoolgebouw te roken, ook niet op het pleintje bij de voordeur. Enkele kinderen en ouders hebben aangegeven er last van te hebben dat daar regelmatig nog wordt gerookt. 

VOORSTELLING DE KINDERTEMMER

Harmonieorkest Phileutonia geeft samen met wereldberoemde kinderboekenschrijver
Jacques Vriens een ontzettend leuke familievoorstelling “De Kindertemmer”. De Kindertemmer gaat over schattige kinderen, die eigenlijk toch niet zo heel schattig zijn. Gelukkig is daar de
Kindertemmer! Nieuwsgierig wat hij komt doen? Dat kun je allemaal zelf komen bekijken.
Leuk van 6-99 jaar om samen met de hele familie te komen kijken. Na afloop mag je zelf muziek maken en... misschien lukt het jou de geheime kamer te openen met de code.
Zondag 29 oktober:

2 voorstellingen: 10.30 uur en 14.00 uur

Adres: Kanaaldijk N.W. 27B in Helmond (parkeren kan links naast het gebouw)
Kaartjes kosten €3,50 per stuk en kunnen alleen online besteld worden via:
www.phileutonia.nl/jeugd/kindertemmer

HERFSTVAKANTIE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Deel ons

Volg ons

© Silverster Bernadette. Website Van Dongen Design - Inloggen

Adresgegevens

Silvester - Bernadette
Dahliastraat 2
5701 ET Helmond
Telefoon: 0492 - 523775
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.silvester-bernadette.nl