silvester bernadette wit

Nieuws

Nieuwsbrief 13-06-2024

Beste ouders / verzorgers

Gisteren hebben veel examenkandidaten van het voortgezet onderwijs de uitslag gekregen. We hopen dat onze oud-leerlingen die dit jaar examen deden, zijn geslaagd of een herkansing krijgen en alsnog hun succes kunnen vieren!  Als u oud-leerlingen kent die de vlag mogen uithangen, horen we dat graag!

Vriendelijke groeten, Monique van Ekert - Directeur-bestuurder

 

Regels en afspraken

Vanaf maandag staat de regel “Iedereen hoort erbij” centraal.  Naast de schoolregels werken we vanaf dit jaar ook met de 7 gewoonten van S. Covey. De gewoonte 7 “Houd de zaag scherp” staat tijdens de laatste weken van het jaar centraal. Als je gaat zagen en de zaag is niet scherp, misschien wel helemaal bot, duurt het echt vreselijk lang voordat je een plank doormidden gezaagd hebt. Je zaagt maar en zaagt maar, je zweet je rot en je bent bekaf…. Als je ervoor zorgt dat de zaag voor je begint vlijmscherp is, dan is de klus zo klaar. Even zagen, zagen en zagen en de plank is doormidden. Zo is het ook met mensen. Zorg je niet goed voor jezelf, dan is het moeilijk om goed te functioneren.

Zorg goed voor je lichaam: gezond eten, voldoende drinken, op tijd naar bed, veel bewegen.

Zorg voor je ziel: ga veel om met mensen, praat over je zorgen, doe leuke dingen met elkaar.

Zorg voor je verstand: ontwikkel jezelf, ontwikkel hobby’s.

Zorg voor je geest: denk na over de zin van je leven.

Zo hou je de zaag scherp, lukt alles beter en voel je je veel gelukkiger.

READY TO ROCK

Op vrijdag 14 juni is het eindelijk zo ver… Om 18.30 uur start het Ready to Rock festival in de Cacaofabriek in Helmond. Leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 zijn eerder dit jaar gestart met muziekles op een zelf gekozen instrument. Na een aantal maanden zijn bandjes geformeerd. Deze bandjes hebben flink gerepeteerd en zijn er klaar voor om te stralen op het poppodium in de popzaal van de Cacaofabriek! Komt u ook? Toegang is gratis!

VADERDAG

We wensen alle vaders en opa’s onder onze ouders en collega’s een fijne Vaderdag toe. We denken ook aan degenen die hun vader moeten missen en aan de vaders die een kind missen.

DANKJEWEL-VIERINGEN EINDE SCHOOLJAAR

We bedanken alle ouders en verzorgers voor de ondersteuning van hun kind(eren) thuis en/of op school. Dit doen we met een speciale viering waarbij elke groep een optreden verzorgt. We hopen op weer een grote opkomst! Omdat niet iedereen tegelijk in de aula past, organiseren we twee vieringen.

We vragen alle ouders en verzorgers achterin de zaal plaats te nemen.

Woensdag 26 juni

11.45 - 12.30 uur

groepen 2 - 4 - 6 + startgroep

Vrijdag 28 juni

11.45 - 12.30 uur

groepen 1 - 3 - 5 - 7

 

GRATIS ZOMERSPELEN

Tijdens de zomervakantie worden, ook in Helmond, de ASML zomerspelen georganiseerd. Gedurende 5 weken is er een zeer divers sportaanbod waar kinderen gratis aan kunnen deelnemen. Zie bijlage voor het aanbod en aanmelden.

CULTUURAANBOD CACAOFABRIEK

Aan het eind van de zomervakantie, 12, 13 en 14 augustus, biedt de Cacaofabriek mooie activiteiten voor kinderen. Kosten € 2,50 per dag. Zie bijlage voor meer info en aanmelden.

AANBOD TRIPLE-P CURSUS VOOR OUDERS

Opvoeden kan veel van je vragen en je weet het soms niet meer. Wat te doen als je kind niet wil gaan slapen, niet naar school wil of driftbuien heeft? Als je er als ouders niet meer uitkomt en de negatieve spiraal wilt doorbreken, meld je dan aan voor de training Triple P Groep Positief Opvoeden. De training is bedoeld voor ouders van kinderen in de leeftijdsgroep van 0 tot en met 12 jaar. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de Triple P methode goede resultaten oplevert. Na deelname aan het programma voeden ouders hun kinderen positiever op waardoor gedragsproblemen bij kinderen verminderen.  De training wordt elke donderdag gegeven van 18.30 – 20.30 uur op de Breitnerlaan 15 in Helmond. Op 26 september a.s. start er weer een nieuwe groep. De trainingsdata zijn verder: 26 september en 3, 10, 17 oktober. In deze periode zijn er ook twee belsessies individueel. De afsluitsessie is 7 november. Aanmelding is mogelijk via de site van Sociale Teams Helmond of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

OFFERFEEST

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Belangrijke data

Vrijdag 14 juni

STUDIEDAG TEAM => Alle kinderen zijn vrij!

Vrijdag 21 juni

Bieb op School weer geopend (voor leerlingen t/m groep 7)

Deel ons

Volg ons

© Silverster Bernadette. Website Van Dongen Design - Inloggen

Adresgegevens

Silvester - Bernadette
Dahliastraat 2
5701 ET Helmond
Telefoon: 0492 - 523775
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.silvester-bernadette.nl