silvester bernadette wit

Nieuws

Nieuwsbrief 13 - 07 -2023

Beste ouders / verzorgers

Bij aanvang van het schooljaar is veel aandacht besteed aan groepsvorming en de verschillende fasen die een groep daarna doorloopt. Deze laatste periode is daarbij ook belangrijk voor zowel kinderen als collega’s. Voor de leerkracht en de kinderen is elke klas een soort familie die in een jaar gevormd wordt, groeit en weer moet worden losgelaten. De dankjewel vieringen voor ouders en verzorgers, de kampweek en de uitstapjes van alle groepen, dragen allemaal bij aan de ontwikkeling van de groep en van de kinderen individueel. We kijken terug op een geslaagd schooljaar waarin veel doelen zijn behaald en kinderen en groepen zowel letterlijk als figuurlijk zijn gegroeid! We wensen iedereen een fijne en ontspannen vakantie toe! We zien iedereen graag weer terug op maandag 28 augustus!

Vriendelijke groeten, Monique van Ekert

Directeur-bestuurder

Tijdens de afscheidsavond van groep 8 hebben we stil gestaan bij het afscheid van Gaby, de mama van Kayleigh uit groep 8. Omdat haar dochter naar het voortgezet onderwijs gaat, stopt voor Gaby het lidmaatschap van de ouderraad. We bedanken haar hartelijk voor haar onwaarschijnlijk grote inzet voor onze school als voorzitter van de ouderraad.

De twee vertegenwoordigers van groep 8 in de kinderraad maken
binnenkort de overstap naar het voortgezet onderwijs en namen daarom
afscheid van de kinderraad. Kisanet en Amin, bedankt voor jullie meedenken!

NOG MEER AFSCHEID

De ouderraad en team namen onlangs, i.v.m. verhuizing, ook afscheid van Rachel, de mama van Dean. Tijdens de Silvester-Bernadette Dankjewel avond werd ze in de bloemetjes gezet, samen met Gaby en met Liesbeth. Liesbeth heeft zich bijna 35 jaar als vrijwilligster bij ons op school ingezet. Vrijwel dagelijks en midden op de dag stond zij, samen met de andere vrijwilligers, klaar om kinderen te begeleiden tijdens de lunch. Nu haar partner met pensioen is, gaat ze genieten van meer vrije tijd. We bedanken ook haar hartelijk voor haar jarenlange inzet! 

AFSCHEID COLLEGA’S

Naast het eerder bekende afscheid van juf Ingrid en meneer Jan-Pieter,
werden we onlangs verrast door het aangekondigde vertrek van juf Sabrine.
Zij heeft een baan op een andere basisschool geaccepteerd dichter bij
haar woonplaats. Vrijdag na schooltijd nemen we met het team afscheid enbedanken we hen alle drie voor hun inzet voor onze leerlingen, ouders en school!
We wensen hen veel geluk in de toekomst!

WELKOM NIEUWE COLLEGA’S

We zijn superblij dat we er op de korte termijn in zijn geslaagd om een andere collega aan te trekken voor groep 4 (waar juf Sabrine was ingedeeld) komend schooljaar. Juf Deveny komt ons team versterken. Daarnaast komt ook meneer Olger ons team versterken. Hij komt vervangen in alle groepen. Beide nieuwe collega’s zijn gekwalificeerd en beschikken over relevante ervaring in het basisonderwijs. Ze stellen zich in de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar aan iedereen voor.

IMPRESSIE SCHOOLVERLATERSKAMP GROEP 8

De groepen 8 hebben een veelzijdige, leerzame en gezellige schoolverlatersweek beleefd!

De week werd afgesloten met een barbecue op school en de onthulling van twee “walk of fame” tegels op het schoolplein waarin de namen van de leerlingen zijn vereeuwigd.

Afgelopen maandagavond werd de afscheidsavond gevierd met de kinderen, ouders, verzorgers en collega’s. We zijn samen trots op de ontwikkeling van alle kinderen!
Veel dank aan alle samenwerkingspartners, vrijwilligers, ouders en verzorgers voor jullie hulp! Midgetgolf Warande ,Kanovereniging Helmvaarders, Pathé Helmond, Mulo Honk- en softbal, Handboogsportvereniging Recht door zee, Lidl - Straakven, Streuperke Cateringservice en last but not least WijkManagement Helmond voor jullie bijdrage om deze activiteiten voor alle groep 8-ers mogelijk te maken!

      sponsor 1     sponsor 2    sponsor 4     sponsor 3

IMPRESSIE VAN DE KAMPWEEK

kamp 1     kamp2     kamp3

kamp 4      kamp 5

UITSTAPJES/ACTIVITEITEN ANDERE GROEPEN

Ook de andere groepen hebben fantastische activiteiten ondernomen ter afsluiting van het schooljaar. Een paar foto’s ziet u hieronder. Kijk op de Klasbord Ouderapp bij de groep van uw kind voor meer fotomateriaal.

schoolreis 1       schoolreis 2     schoolreis 3

schoolreis 5    schoolreis 6   schoolreis 4

ACTIVITEITEN VOOR KINDEREN TIJDENS DE ZOMERVAKANTIE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

START NIEUWE SCHOOLJAAR EN HERINNERING SCHOOLTIJDEN

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Belangrijke data

VAKANTIE EN VRIJE DAGEN

Herfstvakantie         16 oktober t/m 20 oktober 2023

Kerstvakantie          25 december 2023 t/m 5 januari 2024

Voorjaarsvakantie 12 februari t/m 16 februari 2024

2e paasdag                1 april 2024

Meivakantie             2 april t/m 10 mei 2024

2e Pinksterdag         20 mei 2024

Zomervakantie        8 juli t/m 16 augustus 2024                                                                                                            

 

Deel ons

Volg ons

© Silverster Bernadette. Website Van Dongen Design - Inloggen

Adresgegevens

Silvester - Bernadette
Dahliastraat 2
5701 ET Helmond
Telefoon: 0492 - 523775
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.silvester-bernadette.nl