silvester bernadette wit

Nieuws

Nieuwsbrief 14-03-2024

Beste ouders / verzorgers

De resultaten van de doorstroomtoets die de leerlingen van de groepen 8 onlangs hebben gemaakt, zijn binnen. Alle kinderen hebben de uitslag mee naar huis gekregen. Bij de meeste leerlingen kwam de toetsuitslag overeen met het eerder gegeven schooladvies. Indien de toets minder goed is gemaakt dan het vooraf gegeven advies, blijft het oorspronkelijke advies staan. In sommige gevallen overstijgt de toetsuitslag het eerdere schooladvies. In die gevallen hebben we het advies opnieuw besproken en in een aantal gevallen naar boven bijgesteld. We wensen alle leerlingen veel plezier en succes voor de aanmelding op het voortgezet onderwijs volgende week!

Vriendelijke groeten, Monique van Ekert - Directeur-bestuurder

Regels en afspraken

Vanaf maandag staat de regel “We vertrouwen elkaar” centraal.  Naast de schoolregels werken we vanaf dit jaar ook met de 7 gewoonten van S. Covey.  De gewoonte 5 “Eerst begrijpen dan begrepen worden” staat vanaf komende week centraal. De 7 gewoonten helpen kinderen levensvaardigheden onder de knie te krijgen die hen stevig laten wortelen. De basis van zelfvertrouwen helpt om met de uitdagingen van het leven –nu en later- om te leren gaan, vertrouwen te schenken aan anderen en vandaar uit te kunnen samenwerken en een bijdrage te leveren binnen het gezin, familie, vriendenkring en samenleving.  Elke gewoonte wordt voor kinderen concreet door een dier. De dieren gaan vanuit een verhaal (voor jongere kinderen met een handpop) leven.

HELMONDSE LICHTJESPARADE GRATIS TOEGANG

Datum: Zaterdag 16 maart    Tijd: start 19.30 uur
Een prachtige stoet van verlichte personen en schitterende praalwagens trekt dan door de straten van de wijk Mierlo-Hout. Evenals vorig jaar is deze parade voor iedereen zowel jong als oud, gratis te bezoeken. Deze geste is mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren, zoals o.a. het wijkmanagement Helmond. Kinderen krijgen een leuke verrassing. Alle overige informatie kunt u vinden op onze website: helmondselichjesparade.nl

WERELDWIJDE KANGOEROE REKENWEDSTRIJD

Onze school neemt weer deel aan deze internationale rekenwedstrijd. Deze week zijn/worden in de groepen 3 t/m 8 voorrondes gehouden voor de kangoeroewedstrijd. Dit is een wereldwijde wiskunde wedstrijd waarbij de kinderen 12 of 24 verrassende vraagstukken oplossen welke om logisch denken vragen.  Op donderdag 21 maart is de finale voor zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs. Volgende week wordt bekend gemaakt welke 18 leerlingen mogen deelnemen aan de finale. Kijk op https://www.w4kangoeroe.nl/kangoeroe voor meer informatie.

MAALTIJDPAS

Herinnering: Alle ouders van onze school mogen een maaltijdpas aanvragen. Om dit te doen, volgt u enkele stappen om gegevens door te sturen, waar de stichting die dit verzorgt de pas naar toe kan sturen. Dit is mogelijk door een samenwerking van Rode Kruis en het jeugdeducatiefonds. Alle ouders van school mogen er gebruik van maken. Er wordt niet naar financiën of inkomensgegevens gevraagd. Na aanmelding ontvangt u een pas waarop elke twee weken € 22,- per schoolkind wordt gestort. Hiermee kunt u boodschappen doen bij diverse supermarkten en zorgen voor een voedzaam ontbijt en lunch voor uw kind(eren).

VOORSTELLING TINKA EN DE TOVERKIST

Op 16 en 17 maart speelt de Houtse Toneelgroep de magische familievoorstelling ‘Tinka en de Toverkist'. 

Het verhaal:
Tinka heeft een kist van haar opa geërfd. In eerste instantie vindt ze het maar een superstomme kist! Ze had veel liever iets gehad van één van de fantastische avonturen, die Opa Wout naar eigen zeggen heeft meegemaakt. Samen met haar vriendinnetje Tess komt Tinka er per ongeluk achter dat het een toverkist is. Maar wat kan deze kist dan allemaal? Dat verklappen we natuurlijk nog niet. Wel zullen Tinka en Tess er een spannend avontuur mee gaan beleven, waarbij ook heel Sprookjesland letterlijk op zijn kop zal komen te staan. Nieuwsgierig geworden? De Houtse Toneelgroep nodigt alle kinderen (van 4 - 99 jaar) uit om het avontuur mee te beleven. Laat je betoveren door weer een geweldige familievoorstelling.

Datum: zaterdag 16 maart om 14.00 uur en zondag 17 maart om 10.30 uur en 14.00 uur.

Locatie: Wijkhuis de Geseldonk, Cederhoutstraat 44 Helmond.

Entreeprijs en kaarten bestellen: (online) voorverkoop: €7,- per persoon, aan de kassa €7,50 per persoon (vol=vol). De kinderen ontvangen een leuk cadeautje. Kaarten bestellen of meer informatie via www.houtsetoneelgroep.nl

Belangrijke data

Vrijdag 15 maart

Nieuwe boeken lenen

Woensdag 20 maart

Techniekochtend op school! (gewone schooltijden)

Donderdag 21 maart

Boeken uit de Bieb Op School inleveren

Deel ons

Volg ons

© Silverster Bernadette. Website Van Dongen Design - Inloggen

Adresgegevens

Silvester - Bernadette
Dahliastraat 2
5701 ET Helmond
Telefoon: 0492 - 523775
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.silvester-bernadette.nl