silvester bernadette wit

Nieuws

Nieuwsbrief 14-09-2023

Beste ouders / verzorgers

Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers van de aardbevingen in Marokko! We wensen familieleden, vrienden en bekenden van mensen in de getroffen gebieden veel sterkte toe. In alle groepen is de afgelopen week stilgestaan bij deze dramatische gebeurtenis en alle acties die intussen op gang zijn gekomen. 

Vriendelijke groeten, Monique van Ekert - Directeur-bestuurder

Regels en afspraken

Vanaf a.s. maandag staat de regel “we helpen elkaar” centraal. Naast de schoolregels werken we vanaf dit jaar ook met de 7 gewoonten van S. Covey. Tot de herfstvakantie staan gewoonte 1 “Wees proactief” en 2 “Begin met het einddoel voor ogen” centraal. De 7 gewoonten helpen kinderen levensvaardigheden onder de knie te krijgen die hen stevig laten wortelen. De basis van zelfvertrouwen helpt om met de uitdagingen van het leven, nu en later, om te leren gaan, vertrouwen te schenken aan anderen en vandaar uit te kunnen samenwerken en een bijdrage te leveren binnen het gezin, vriendenkring en samenleving. Elke gewoonte wordt voor kinderen concreet door een dier. De dieren gaan vanuit een verhaal (voor jongere kinderen met een handpop) leven.

Volgende week donderdag 21 september staat de 1e studiedag van dit schooljaar gepland met het team. We verdiepen ons samen verder in de doorlopende leerlijnen van technisch lezen. Lezen is namelijk van grote invloed op de kansen van kinderen en op de mate waarin ze kennis leren opbouwen. Daarnaast staat deskundigheidsbevordering en afstemming  m.b.t. rekenen op de agenda.
Alle kinderen zijn op 21 september vrij. We wensen hen alvast een fijne dag!

AANKONDIGING KINDERBOEKENWEEK

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar “Bij mij thuis”. Uiteraard besteden we op school gedurende deze week extra aandacht aan lezen en voorlezen. De bibliotheek in de stad organiseert een toepasselijke voorstelling. Kaartjes kunnen op de volgende site gratis worden gereserveerd: https://helmondpeel.op-shop.nl/779/kinderboekenweekfestival. Een leuk en leerzaam uitje met en voor uw kind(eren)!

RECHT OP ONDERWIJS

Kinderen vanaf 4 jaar hebben in Nederland recht op onderwijs. Om uw kind goede ontwikkelkansen te bieden, is het belangrijk dat uw zoon/dochter dagelijks op tijd op school is. Partnerschap tussen ouders en school is -ook op dit vlak- erg belangrijk. Ouders/verzorgers zorgen ervoor dat hun kind op school is en school zorgt ervoor dat er veel wordt geoefend en geleerd. Wanneer kinderen vaak te laat komen en/of vaak verzuimen, wordt hen onderwijstijd en daarmee groeimogelijkheden onthouden. Dagelijks + 5 minuten te laat in de klas is al gauw een half uur onderwijs per week gemist. Bovendien is het vervelend voor kinderen om pas binnen te komen als de les al is gestart. Herhaling schoolafspraak: kinderen die 5 keer te laat komen, halen de gemiste tijd in. De leerkracht neemt daarvoor contact op met ouders om te laten weten op welke dag het kind 30 minuten moet nablijven.

ZIEKMELDINGEN EN ANDER VERZUIM

Ziekmelden kan telefonisch of per mail bij de administratie: tussen 8.00 en 8.30 uur. Indien een kind 16 uur binnen 4 weken* ongeoorloofd verzuimt, wordt dit gemeld bij GGD en de leerplichtambtenaar. Van daaruit worden vervolgstappen ondernomen om ervoor te zorgen dat kinderen structureel naar school gaan. Bij 3 ziekmeldingen binnen 3 maanden volgen eveneens melding en vervolgstappen i.s.m. genoemde instanties.                

* Dit kan bijv. 4 dagen zijn, maar ook veelvuldig te laat aanwezig zijn in de les.

Deze wettelijke regels zijn in het belang van de ontwikkeling van kinderen. Leerlingen die te weinig op school zijn, missen veel lesstof. Dit geeft problemen in zowel de cognitieve ontwikkeling als -vaak ook- in de samenwerking met klasgenoten. Als u het idee hebt dat uw kind niet goed in zijn/haar vel zit, meld hem/haar dan niet direct ziek, maar laat het gaan proberen op school. Als het niet lukt, bellen wij uiteraard naar huis. Daarnaast is het belangrijk om de leerkracht te informeren als er thuis andere zaken spelen. Dan kunnen we er rekening mee houden en indien nodig samen oplossingen/hulp zoeken.

KLEDING EN MAKE-UP

In Nederland kennen we geen schooluniform. Net als bij andere onderwerpen zijn daar voor- en tegenstanders voor te vinden. Kleding heeft te maken met voorkeuren en met identiteit. We willen kinderen leren dat niet alle kleding voor elk moment geschikt is. Zwemkleding is wel geschikt voor het strand of zwembad, maar niet voor school of werk. Datzelfde geldt voor sommige andere kledingstukken: wel geschikt voor een feest, niet voor werk. Sommige topjes lijken bijvoorbeeld vooral op een sport bh en vinden we daarom niet geschikt om naar school te dragen. In het verlengde daarvan krijgen we soms vragen m.b.t. make-up en kunstnagels. We vinden dit voor kinderen op de basisschool niet nodig. Iedereen weet hoeveel problemen veel tieners ondervinden door alle aandacht voor uiterlijk op social media. Soms willen kinderen meedoen met oudere broers/zussen en influencers. Kinderen zijn echter geen mini-volwassenen. Wanneer u vindt dat uw kind hier wel mee mag experimenteren, vragen we u om erop toe te zien dat dit in het weekend/vakanties gebeurt.

Alvast bedankt voor uw medewerking!           

Even voorstellen

Hallo allemaal,

Ik ben Wessel Lommen en ik ben 21 jaar oud. Op dit moment ben ik een vierdejaars pabo-student op hogeschool de Kempel. Maandag 28 augustus ben ik gestart met mijn afstudeerstage in groep 7. Gedurende het jaar zal ik er op zowel maandag als dinsdag zijn, waarna ik de stage zal afronden met 4 volledige weken stage. Tijdens deze stage hoop ik veel te leren en mijzelf te ontwikkelen als leerkracht. Ik heb er super veel zin in!

 Hoi, ik ben Aya Houba en ik ben 19 jaar oud. Ik woon in Helmond en volg op het ROC Ter Aa College de opleiding onderwijsassistent. Ik zit in mijn 3e leerjaar en ik ga afstuderen in groep 1 bij juf Peggy. Mijn stagedagen zijn maandag en dinsdag. Ik heb er veel zin in en samen met juf Peggy en de kinderen gaan we er een leuk jaar van maken.

Hallo, Ik ben Babs Bonné, 21 jaar en studeer op de Kempel. Ik woon sinds een jaar in een studentenhuis in Helmond. Het komende half jaar loop ik stage in groep 5 bij juf Mary en juf Femke. Je ziet mij dan op de dinsdag en de woensdag en soms een hele week. In mijn vrije tijd maak ik graag muziek en speel ik saxofoon. Daarnaast werk ik bij een Indonesisch restaurant. Ik heb heel veel zin in de stage in groep 5.

Hoi ik ben Brandon en 18 jaar oud,  Ik zit op het Roc Ter Aa in Helmond en doe de opleiding onderwijsassistent. Ik ben dit jaar gestart aan mijn derde leerjaar. Sommige ouders kennen mij al van vorig jaar. Ik heb namelijk vorig jaar stage gelopen in groep 4 bij juf Karin en juf Ankie. Dit jaar ga ik weer stage lopen in groep 4, maar dit jaar ook in groep 5. Ik hoop bij deze genoeg informatie gegeven te hebben, zo niet kunt u altijd nog iets aan mij vragen als u me tegenkomt. 

Beste ouders van groep 3 Ik ben Bregje Trgovcic, 18 jaar oud en ik kom uit Helmond. Op dit moment volg ik de opleiding onderwijsassistent op het Summa College in Eindhoven. Ik zit nu in leerjaar 2 en daar hoort een 2 daagse stage bij. Daarom ben ik vanaf deze week voortaan op de donderdagen en vrijdagen in groep 3. Ik heb er super veel zin in en kijk ernaar uit om de kinderen te leren kennen en nieuwe dingen bij te leren:)

 Aankomend half jaar start ik als stagiaire in groep 6 bij meneer Jorg en meneer Tim. Hierbij wil ik mijzelf even voorstellen: ik ben Nienke van der Bruggen en ik woon in Helmond. Dit jaar ben ik gestart als derdejaars student op Hogeschool de Kempel. Mijn stagedagen zijn in principe elke dinsdag en woensdag op enkele uitzonderingen na. Verder vind ik het erg leuk om mijn ontwikkeling voort te mogen zetten op de Silvester-Bernadette samen met collega’s, ouders en natuurlijk de kinderen. Ik kijk er dan ook naar uit om er een fijn schooljaar van te maken en wellicht u ook eens te mogen ontmoeten.
Met vriendelijke groet, Nienke van der Bruggen

Hallo Allemaal! Mijn naam is Romy, ik ben 27 jaar oud en geboren in Helmond. Sinds kort ben ik verhuisd naar het mooie Ommel om hier samen te gaan wonen met mijn vriend Sven. Ik kom per 19 september stage lopen in groep 3 bij juf Shelley. Daarnaast ga ik de deeltijd PABO opleiding doen. Ik heb super veel zin in deze nieuwe uitdaging en kijk ernaar uit om te mogen beginnen. Mijn naam is Angelo Welten, ik ben 21 jaar oud en ik kom uit Helmond. Ik volg de opleiding onderwijs assistent (niveau 4) op het ROC ter AA. Als oud-leerling van de Silvester Bernadette vind ik het heel erg mooi om hier stage te mogen lopen en kijk hier erg op naar uit. Mijn interesses zijn voetbal zowel zelf spelen als kijken. Ik kan niet wachten om jullie allemaal te ontmoeten en een fijne stage te ervaren! Voor eventuele vragen mogen jullie altijd binnen lopen.

Mijn naam is Angelo Welten, ik ben 21 jaar oud en ik kom uit Helmond. Ik volg de opleiding onderwijs assistent (niveau 4) op het ROC ter AA. Als oud-leerling van de Silvester Bernadette vind ik het heel erg mooi om hier stage te mogen lopen en kijk hier erg op naar uit. Mijn interesses zijn voetbal zowel zelf spelen als kijken. Ik kan niet wachten om jullie allemaal te ontmoeten en een fijne stage te ervaren! Voor eventuele vragen mogen jullie altijd binnen lopen.

DAG VAN DE SPORTCLUB

Tijdens de Nationale Sportweek organiseren wij in Helmond de Dag van de Sportclub als start van het nieuwe sportseizoen. Met deze sportieve dag wil Jibb+ iedereen inspireren om te gaan bewegen en helpen om de weg naar de sportclub te vinden. Er doen dit jaar 21 Helmondse sportclubs mee. Zij openen op 17 september de deuren om vrijblijvend te komen kennismaken. Bekijk hier de bijbehorende fietsplattegrond.

 

Deel ons

Volg ons

© Silverster Bernadette. Website Van Dongen Design - Inloggen

Adresgegevens

Silvester - Bernadette
Dahliastraat 2
5701 ET Helmond
Telefoon: 0492 - 523775
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.silvester-bernadette.nl