silvester bernadette wit

Nieuws

Nieuwsbrief 16-03-2023

Beste ouders / verzorgers

BESTE OUDERS EN VERZORGERS

Maartse buien overvallen ons de laatste dagen nog regelmatig, maar gelukkig hangt het voorjaar ook in de lucht. Komende week gaat het lenteseizoen officieel van start. De natuur ontluikt stap voor stap: her en der schieten voorjaarsbolletjes uit de grond en bomen en struiken worden weer groener. Nieuw leven en nieuwe energie dienen zich aan. Ook veel kinderen en volwassenen kijken uit naar een lekker lentezonnetje. Kinderen kunnen vaak heerlijk verwonderd reageren op wat zij ontdekken en op alles wat groeit en bloeit. De lente plaatst veel zaken letterlijk en figuurlijk in een zonniger perspectief.

Vriendelijke groeten, Monique van Ekert

Directeur-bestuurder

Regels en afspraken

Vanaf maandag staat de regel “We helpen elkaar“ centraal. Om goed te kunnen functioneren in een groep, in de maatschappij, bij een vereniging of in een baan, is het belangrijk dat je leert dat er regels zijn en dat je leert dat je je daaraan moet houden. Regels en afspraken zijn niet alleen voor anderen, ook voor jezelf. Elkaar helpen vinden we een belangrijk uitgangspunt. We hopen dat u dit thuis onderschrijft. Ook op dit vlak willen we “Samenscholen” graag in praktijk brengen!

WALL OF FAME VOORLEESKAMPIOENEN

In de aula bij de ingang van de Bieb Op School is een heuse “wall of fame” gemaakt door collega’s van de taal-leeswerkgroep i.s.m. de conciërges. De foto’s van de voorleeskampioenen van de groepen 3, 4, 5, 6, 7 en 8 zijn ingelijst en op een prominente plek in school gehangen, zodat iedereen hen hier kan bewonderen! #TrotsOpAlleVoorleeskanjers

OUDERBIJDRAGE

De ouderbijdrage die bij ons op school gevraagd wordt is € 10,- per jaar per kind. De ouderraad beheert de inkomsten en organiseert daar voor kinderen attenties (december) en traktaties van tijdens vieringen. Ook het jaarlijkse uitstapje wordt deels uit deze ouderbijdrage betaald. (Aangevuld met opbrengst sponsorloop en acties statiegeldflessen en batterijen).                                     

De ouderbijdrage is een vrijwillige bijdrage waar we leuke dingen voor kinderen van kunnen realiseren. Veel ouders hebben het bedrag voor dit schooljaar al betaald. Bij anderen is het wellicht aan de aandacht ontsnapt of lukt het niet. Dit berichtje is als herinnering bedoeld voor degenen die het vergeten zijn.  Contant betalen kan op de administratie. Overmaken kan op NL12RABO 017.10.93.968 t.n.v. Ouderraad Silvester-Bernadette o.v.v. naam en groep van het kind/de kinderen. Op 17 maart bekijken we de totaalstand, zodat collega’s weten hoeveel budget er per groep is om het jaarlijkse uitstapje te plannen en dit ook te gaan organiseren.

VACATURE LEERKRACHT GROEP 8

Juf Anne van groep 8 gaat enkele weken na de meivakantie met zwangerschapsverlof. We zoeken een gekwalificeerde vervanger/vervangster die haar tot het einde van het schooljaar kan vervangen. Voor de periode na de zomervakantie kan hij/zij -bij gebleken geschiktheid- blijven en zich verder ontwikkelen op onze school. Zie bijlage voor de vacature. Als u een goede leerkracht kent, of iemand die bijna afstudeert, maak hem/haar dan attent op de vacature a.u.b.

GRATIS ENERGIETAS PER GEZIN

Via het energiehuis in Helmond hebben we voor elk gezin een energietas gekregen. Hierin zitten materialen die kunnen helpen bij het besparen van energie. De tas met bijvoorbeeld radiatorfolie, energiezuinige lampen, tochtstrippen en vouchers voor hulp, wordt op vrijdag 17 maart aan het oudste kind op school meegegeven.
Een vrijwilliger van het Energiehuis Slim Wonen of van een woningcorporatie kan u helpen met het aanbrengen van deze middelen in de woning en tips geven over het gebruik. Hiermee bespaart u direct op de energierekening! Voor meer informatie en hulp bij het klussen kijk op https://www.levhelmond.nl/kierenjagers Kent u iemand die de energietas ook kan gebruiken? De tas kan worden aangevraagd via https://www.helmond.nl/gratis-advies-en-energiebesparende-middelen

LICHTJESPARADE GRATIS TOEGANG

De Helmondse Lichtjes Parade gaat weer van start! Datum: 25 maart, tijd: 19.30 uur tot ongeveer 20.45 uur. Een prachtige stoet van verlichte personen en schitterende praalwagens trekt dan door de straten van Mierlo-Hout. Gezien de huidige economische omstandigheden heeft de organisatie besloten om deze editie iedereen gratis toegang te verlenen. Deze geste is mogelijk gemaakt door diverse sponsoren, o.a. door wijkmanagement Helmond. Alle kleintjes worden deze avond verwend met diverse verrassingen. Kijk voor meer informatie op onze website: helmondselichtjesparade.nl.

KINDERTIJDSCHRIFTEN GEVRAAGD

 Heeft iemand thuis nog tijdschriften voor jonge kinderen, leuke strips zoals bv. Donald Duck en/of informatieve boeken voor kinderen liggen? Alles is welkom!  We gebruiken deze boeken en tijdschriften in verschillende groepen. Kinderen maken op deze manier kennis met verschillende vormen van lezen en boeken.

KANGOEROEWEDSTRIJD

Vandaag deden deze 18 kinderen uit de groepen 3 t/m 8 mee aan de Wereld Wijde Wiskunde Wedstrijd W4Kangoeroe. Deze wedstrijd, die vandaag over de hele wereld werd gehouden,  bestaat uit 12 (groep 3) of 24 verrassende vraagstukken welke om logisch denken vragen. Eerder wonnen zij de voorronde in de klas. We zijn benieuwd wie zich straks voor een jaar onze schoolkampioen mag noemen en wie er eindigen op de tweede en derde plaats. 

Belangrijke data

Vóór 17 maart a.u.b.  Betalen ouderbijdrage van 10 euro per kind

Deel ons

Volg ons

© Silverster Bernadette. Website Van Dongen Design - Inloggen

Adresgegevens

Silvester - Bernadette
Dahliastraat 2
5701 ET Helmond
Telefoon: 0492 - 523775
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.silvester-bernadette.nl