silvester bernadette wit

Nieuws

Nieuwsbrief 21-09-2023

Beste ouders / verzorgers

BESTE OUDERS EN VERZORGERS

Vandaag tijdens de studiedag verdiepen we ons als team nog verder in de doorlopende leerlijnen van technisch lezen. Lezen is namelijk van grote invloed op de kansen van kinderen en op de mate waarin ze kennis leren opbouwen. Daarnaast staat deskundigheidsbevordering en afstemming m.b.t. rekenen op de agenda. Als u geïnteresseerd bent hoe ons onderwijs eruit ziet en graag een les of een dagdeel wilt bijwonen, kan dat. U bent van harte welkom! Maak even een afspraak met de leerkracht om af te stemmen wanneer het bij u en in de klas uitkomt.

Vriendelijke groeten, Monique van Ekert Directeur-bestuurder

Regels en afspraken

Vanaf a.s. maandag staat de regel “We lossen het samen op” centraal.  Naast de schoolregels werken we vanaf dit jaar ook met de 7 gewoonten van S. Covey. Tot de herfstvakantie staan gewoonte 1 “Wees proactief” en 2 “Begin met het einddoel voor ogen” centraal. De 7 gewoonten helpen kinderen levensvaardigheden onder de knie te krijgen die hen stevig laten wortelen. De basis van zelfvertrouwen helpt om met de uitdagingen van het leven, nu en later, om te leren gaan, vertrouwen te schenken aan anderen en vandaar uit te kunnen samenwerken en een bijdrage te leveren binnen het gezin, vriendenkring en samenleving. Elke gewoonte wordt voor kinderen concreet door een dier. De dieren gaan vanuit een verhaal (voor jongere kinderen met een handpop) leven. Van 25 t/m 29 september is de landelijke week tegen het pesten. Uiteraard besteden we hier in de klassen aandacht aan. Samen zorgen we voor een fijn en veilig groepsklimaat.

STOPPEN, STILSTAAN EN PARKEREN

We rekenen erop dat alle ouders en verzorgers de veiligheid van alle kinderen respecteren en hoog in het vaandel hebben. In de Dahliastraat mogen auto’s niet stoppen, stilstaan of parkeren buiten de parkeervakken! Het is een smalle straat, waar tegenliggers nauwelijks langs elkaar af kunnen. Geef fietsende kinderen de ruimte en zorg ervoor dat de oversteekplek bij de poort autovrij blijft.

Tips:

  • Kom zoveel mogelijk te voet/per fiets als u in de buurt woont.
  • Als u met de auto komt, parkeer eens in een van de omliggende straten van

school: de Chrysantstraat / Bernadettestraat / Tulpstraat / Broekwal. Via het trottoir kunnen kinderen veilig naar de speelplaats. Alvast bedankt voor uw medewerking! Samen zorgen we voor een veilige en fijne omgeving wanneer ieder zijn/haar steentje bijdraagt.

SCHOOLFOTO'S

Afgelopen dinsdag zijn de schoolfoto’s van dit jaar gemaakt. Over een aantal weken ontvangen we voor elk kind een inlogcode waarmee u thuis de foto’s kunt bekijken en desgewenst kunt bestellen. Zodra we de codes op school ontvangen, informeren we u over de bestelmogelijkheden, de bezorging enz.              

ACTIVITEITEN VERLENGDE SCHOOLDAG

Deze week zijn de activiteiten van de VSD-academie (Verlengde Schooldag Academie) i.s.m. LEVgroep, JIBB+ en Kunstkwartier weer opgestart. Daarnaast bieden veel leerkrachten en onderwijsassistenten extra begeleiding aan kinderen in het kader van de VSD-academie. We bieden kinderen op deze manier extra kansen. Enerzijds om talenten van zichzelf te ontdekken en te voeden en anderzijds om kennis of vaardigheden, waarbij ze extra oefening kunnen gebruiken, op te doen en zichzelf te verbeteren.

BIJEENKOMST VOOR KIND EN OUDER/VERZORGER GROEP 4

Ouders/verzorgers van groep 4 zijn welkom in de klas! 

Datum: donderdag 28 september                                                                                                                                    

 Tijd: 14.30 – 15.15 uur                                                                                                                                        

Tijdens deze lees- en rekenbijeenkomst geven de leerkrachten informatie over het lees- en rekenonderwijs in groep 4 en hoe ouders de ontwikkeling van hun kind thuis mee kunnen ondersteunen. De leerkrachten hebben hiervoor leuke spelletjes ontwikkeld die de kinderen na afloop mee naar huis mogen nemen. U komt toch ook?!

ZUINIG OMGAAN MET MATERIALEN

Kinderen leren op school veel: Taal, lezen, rekenen, kennis over de wereld, bewegen, muziek enz. Daarnaast leren ze omgaan met elkaar en ook met spullen van school, van zichzelf en van klasgenoten. We vinden het belangrijk kinderen te leren zuinig te zijn op materialen.

Afspraken en kosten schoolspullen. We zijn zuinig met de leermiddelen. Is je pen, potlood of gum ‘op’, je schrift of kladblok vol, dan krijg je deze van school nieuw. Als je iets kwijtraakt of het moedwillig kapot maakt, kost dit geld. We nemen geen spullen van thuis mee!

Whiteboardstift                     € 2,00
Vulpen                                   € 7,00
Etui                                        € 2,00
Liniaal                                    € 1,00
Kladblok                                € 1,00
Balpen                                   € 0,75

Potlood                                  € 0,75
Gum                                       € 0,75
Markeerstift                           € 0,75

Schrift                                    € 0,75

Label etui                               € 0,50

Koptelefoontje                     € 3,00                                          

Spreekuur sociale teams op school

Mareen Timmersmans, één van de collega’s van sociale teams Helmond is de vaste contactpersoon voor onze school. Ze is wekelijks op woensdagochtend aanwezig: van 8.30 – 10.00 uur. U kunt vrijblijvend binnenlopen wanneer u een vraag hebt waarbij u hulp kunt gebruiken. Bijvoorbeeld een vraag m.b.t. het opvoeden van uw kind, vragen m.b.t. eten of gezondheid, maar ook hulpvragen om een lastig formulier mee in te vullen of ergens mee over na te denken.

Even voorstellen

Hallo allemaal,

graag stel ik mijzelf even voor, mijn naam is Nina en ik woon in Eindhoven. Sinds kort werk ik bij LEV groep Helmond in wijkteam Helmond Oost. Vanaf dit schooljaar begeleid ik de verlengde schooldag activiteiten op de Silvester-Bernadette, en kan je mij elke dinsdagmiddag en donderdagmiddag vinden op school. Verder coördineer ik ook MatchMentor vanuit de LEV groep. In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om met familie of vrienden te zijn. Ik hou van gezelschapsspelletjes spelen, muziek luisteren en reizen. Verder vind ik het leuk om te sporten, of om naar sport te kijken. Ik heb erg veel zin om jullie allemaal te ontmoeten! Mochten jullie vragen hebben over mij, verlengde schooldag of Match Mentor kunnen jullie altijd bij mij terecht. Groetjes Nina

HERFSTSCHOOL

Na een zeer geslaagde zomerschool organiseren wij ook in de herfstvakantie iets leuks voor jullie! Speciaal voor leerlingen van groep 1 t/m 8 vindt er, in samenwerking met Stichting Openbare Basisscholen, de Cacaofabriek en JIBB+, een “herfst-editie” plaats op maandag 16 en dinsdag 17 oktober 2023.
Twee dagen lang, van 9.30 tot 12.30 uur, leer je superveel van sport, kunst en cultuur in Helmond. We verzamelen beide dagen bij de Cacaofabriek. Hier starten en eindigen we.
Alle dagen zijn Félix van Pareren (cultuurcoördinator van alle OBSH-scholen) en Aart van der Aart (vakdocent) aanwezig.
Zij zijn het aanspreekpunt voor jou en je ouders/verzorgers.
Data + programma
Maandag 16 oktober starten we met een bioscoopfilm en een verwerking, gericht op voeding, in de Cacaofabriek.
Dinsdag 17 oktober verzamelen we bij de Cacaofabriek en gaan we 3 verschillende sport- en culturele activiteiten doen in en rondom de Cacaofabriek.
Kosten
Deelname is € 2,50 per dag. Tussendoor krijg je drinken en een snack, zodat je niets hoeft mee te nemen.

Aanmelden
Wil je meedoen, meld je dan vóór vrijdag 7 oktober aan via www.sportencultuurhelmond.nl. Je kunt je aanmelden voor beide dagen, maar ook voor maar één dag. Aanmelden moet je wel voor elke dag afzonderlijk doen.

BERICHT VAN DE LAMBERTUSPAROCHIE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Deel ons

Volg ons

© Silverster Bernadette. Website Van Dongen Design - Inloggen

Adresgegevens

Silvester - Bernadette
Dahliastraat 2
5701 ET Helmond
Telefoon: 0492 - 523775
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.silvester-bernadette.nl