silvester bernadette wit

Nieuws

Nieuwsbrief 23-05-2024

Beste ouders / verzorgers

De laatste periode tot de zomervakantie is inmiddels aangebroken. Een periode waarin nog veel geleerd wordt, zowel binnen, als buiten school. Educatieve uitstapjes zijn waardevolle activiteiten om ook buiten de klas, en schoolmuren te leren voor en over het leven. Wanneer in de groep gedurende een periode gewerkt en geleerd is aan de hand van een thema, is zo’n excursie extra waardevol. Bovendien is het een gezellige activiteit voor kinderen en heeft het een positieve invloed op de groepsvorming. Kinderen maken immers samen herinneringen. Houd de ouderapp a.u.b. goed in de gaten voor belangrijke informatie vanuit de groep van uw zoon/dochter!

Vriendelijke groeten, Monique van Ekert - Directeur-bestuurder

Regels en afspraken

Vanaf maandag staat de regel “We helpen elkaar” centraal.  Naast de schoolregels werken we vanaf dit jaar ook met de 7 gewoonten van S. Covey.  De gewoonte 6 “creëer synergie” staat na de meivakantie centraal. Bij deze 6e gewoonte gaat het om leren samenwerken en daar samen positieve energie van ervaren.  De 7 gewoonten helpen kinderen levensvaardigheden onder de knie te krijgen die hen stevig laten wortelen. De basis van zelfvertrouwen helpt om met de uitdagingen van het leven, nu en later, om te leren gaan, vertrouwen te schenken aan anderen en vandaar uit te kunnen samenwerken en een bijdrage te leveren binnen het gezin, familie, vriendenkring en samenleving.  Elke gewoonte wordt voor kinderen concreet door een dier. De dieren gaan vanuit een verhaal (voor jongere kinderen met een handpop) leven.

PRESENTATIE VOOR MINISTERIE VAN ONDERWIJS CULTUUR EN WETENSCHAPPEN

Komende week gaan juffrouw Silvia en juffrouw Monique in Den Bosch presenteren hoe we van taal en lezen een prioriteit hebben gemaakt op Silvester-Bernadette en hoe we dat in praktijk vorm geven van groep 1 t/m 8. We zijn hiervoor uitgenodigd door medewerkers van het ministerie die verbonden zijn aan onze school in het kader van de subsidie basisvaardigheden. Een mooi moment om onze kennis te delen en daarover in gesprek te gaan met collega’s van andere scholen. Uiteraard willen we er zelf ook graag weer wijzer van worden. Daarnaast is het een bevestiging van de kwaliteit van ons onderwijs en een compliment voor iedereen van het team: We dragen de ontwikkelingen samen!

UITSLAG WERELDWIJDE WISKUNDE WEDSTRIJD

De schoolwinnaar van de Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd is eindelijk bekend. Het is Mason van de Looveren uit groep 6. Hij behaalde een prachtige percentielscore van 81, dat is niet gewoon knap, dat is superknap! Het verschil met de nummer 2 was minimaal. Emilia Kirkowska uit groep 6 haalde namelijk een score van 80. Ook dat is superknap!
De 3e plaats is behaald door Lisa Hagebols uit groep 3, dit is ook erg knap. Zij haalde een score van 75. De certificaten en de 'beker' zijn afgelopen dinsdag samen met een leuk aandenken aan alle 18 finalisten uitgereikt. Natan uit groep 3 behoorde ook bij de finalisten maar ontbreekt op de foto. Gefeliciteerd kanjers!

SCHOOLREISACTIVITEITEN

Dankzij veel ouders die een ouderbijdrage hebben gedaan en een bijdrage van het jeugdeducatiefonds, kunnen we op woensdag in de laatste schoolweek weer een bijzondere activiteit of uitstapje plannen voor de groepen 1 t/m 7. Binnenkort hoort u hier meer over. Plan op woensdag 3 juli geen consult bij de orthodontist, huisarts enz. Voor groep 3 en 4 zoeken we vervoer voor deze dag. Ouders en verzorgers die zich daarvoor willen inzetten, vragen we dit door te geven via Klasbord. Als u kinderen in een andere groep hebt, en toch kunt en wilt rijden voor deze groepen, geef het dan door aan de administratie aub. (Voor de andere groepen is vervoer geregeld)

SPORT-OLYMPIADE JIBB+

We gaan alweer richting de zomervakantie! Wat is er nou leuker dan deze vakantie lekker sportief beginnen? In de eerste week van de zomervakantie (maandag 8 juli t/m vrijdag 12 juli) organiseert Jibb+ elke dag een leuke sportochtend van 9.30 uur tot 12.30 uur. De week zal in het teken staan van de Olympische Spelen! Wil jij meedoen met de Helmond Olympics? Of ben je benieuwd hoe de sporten er op de paralympische spelen uitzien? Dit en nog veel meer gaan we allemaal ervaren deze week! Kijk op de website wat we iedere dag gaan doen en schrijf je snel in! Dit kan t/m zondag 30 juni via www.jibbplus.nl/vakantie Vol = vol. 

WANDELVIERDAAGSE

Degenen die graag individueel mee willen doen aan de wandelvierdaagse, kunnen zich rechtstreeks inschrijven bij Speeltuin Leonardus. De vierdaagse start op woensdag 29 mei.                 

Belangrijke data

Vrijdag 24 mei

Lenen nieuwe boeken uit de Bieb Op School

Donderdag 30 mei

Inleveren boeken in de Bieb Op School

Deel ons

Volg ons

© Silverster Bernadette. Website Van Dongen Design - Inloggen

Adresgegevens

Silvester - Bernadette
Dahliastraat 2
5701 ET Helmond
Telefoon: 0492 - 523775
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.silvester-bernadette.nl