silvester bernadette wit

Nieuws

Nieuwsbrief 23-11-2023

Beste ouders / verzorgers

Sinterklaas is weer in het land! De kinderen van de groepen 3 mochten deze week al op bezoek naar het kasteel van Sinterklaas in Helmond. Ze hebben ervan genoten! Ook in de verschillende themahoeken in de onderbouw wordt geoefend en geleerd rondom het sinterklaasthema. Kinderen van de bovenbouw zijn druk in de weer met gedichten en het maken van surprises. I.s.m. jongerenwerkers van LEV-groep is ook de gelegenheid geboden dit in de verlengde schooldagacademie te doen. Een flinke groep heeft daar dankbaar gebruik van gemaakt. Het is mooi om te zien dat er zowel gezellig als goed gewerkt wordt om een ander te verrassen! 

De ouderraad heeft onze school voor het weekend weer sfeervol aangekleed in sinterklaassfeer: dankjewel daarvoor! Kinderen, personeel en gasten werken fijn in alle gezellig aangeklede ruimtes! We wensen iedereen een fijne tijd toe.

Vriendelijke groeten, Monique van Ekert

Directeur-bestuurder

Regels en afspraken

Vanaf a.s. maandag staat de regel “We werken samen” centraal.  Naast de schoolregels werken we vanaf dit jaar ook met de 7 gewoonten van S. Covey. Na de herfstvakantie staan gewoonte 3 “Belangrijke zaken eerst” centraal. De 7 gewoonten helpen kinderen levensvaardigheden onder de knie te krijgen die hen stevig laten wortelen. De basis van zelfvertrouwen helpt om met de uitdagingen van het leven, nu en later, om te leren gaan, vertrouwen te schenken aan anderen en vandaar uit te kunnen samenwerken en een bijdrage te leveren binnen het gezin, familie, vriendenkring en samenleving. Elke gewoonte wordt voor kinderen concreet door een dier. De dieren gaan vanuit een verhaal (voor jongere kinderen met een handpop) leven.

KUNSTKERSTBOMEN GEVRAAGD

Sinterklaas is nog niet in het land, maar ook voor het volgende feest is de organisatie al volop in de weer. Een aantal kunstkerstbomen op school zijn aan vervanging toe. Wanneer u, of iemand in uw familie / vrienden- of kennissenkring, een kunstkerstboom over heeft, kunt u onze school daar blij mee maken!

TEVREDENHEIDSPEILING

Herinnering invullen tevredenheidspeiling! We vragen alle ouders één vraag te beantwoorden. Op 16 november is een aparte mail verzonden. Deelnemen kan t/m 30 november 2023. De vraag kan op drie manieren worden beantwoord:

 1. Per mail => Indien gewenst vertaalknop in mail gebruiken. Zie afbeelding!
 2. Op papier
 3. Mondeling

Ouders die de vraag liever op papier beantwoorden dan digitaal, kunnen een formulier ophalen bij de balie in de hal van school. Degenen die de vraag liever mondeling beantwoorden, kunnen hiervoor ook op school terecht: bij de administratie, bij de directeur en/of bij de teamleiders. U bent van harte welkom! De resultaten worden verwerkt tot één document. Dit wordt besproken met het toezichthoudend bestuur, met de medezeggenschapsraad, de ouderraad en de werkgroep partnerschap. De bevindingen en actiepunten worden in de nieuwsbrief ook met ouders gedeeld.

VAN EN NAAR SCHOOL… VOORDELEN VAN LOPEN EN FIETSEN

Vanuit de werkgroep partnerschap school-ouders de oproep: We vragen iedereen zoveel mogelijk te voet of per fiets naar school te komen. Dit biedt veel voordelen, meer dan waar u wellicht direct aan denkt:

 • Een frisse en gezonde start van de dag
 • Kinderen leren deel te nemen aan het verkeer
 • Het is gezellig om samen naar school te lopen of te fietsen
 • Het is milieuvriendelijk
 • Het bespaart dure brandstof
 • De verkeersdrukte voor de ingang van de speelplaats wordt beperkt
 • De overzichtelijkheid en veiligheid voor kinderen neemt toe
 • Geen boetes voor verkeerd stoppen-stilstaan of parkeren Alvast bedankt namens veel kinderen en leden van de werkgroep!

SCHOOLFRUIT

Vorige week is de schoolfruitactie gestart. Het aantal stuks dat wordt geleverd, is afgestemd op het aantal leerlingen aan het eind van het schooljaar. Hierdoor blijft er voorlopig fruit over. Als u voor thuis extra fruit kunt gebruiken, kom dan gerust een tasje ophalen op vrijdag na schooltijd. Weggooien is zonde!

Belangrijke data

t/m donderdag 30 november

Invullen tevredenheidspeiling school

Donderdag 30 november

Boeken Bieb Op School inleveren

Vrijdag 1 december

Nieuwe boeken lenen

Deel ons

Volg ons

© Silverster Bernadette. Website Van Dongen Design - Inloggen

Adresgegevens

Silvester - Bernadette
Dahliastraat 2
5701 ET Helmond
Telefoon: 0492 - 523775
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.silvester-bernadette.nl