silvester bernadette wit

Nieuws

Nieuwsbrief 25-05-2023

Beste ouders / verzorgers

De leerlingen van groep 8 hebben deze week de resultaten van de Route 8-eindtoets ontvangen. Bij vrijwel alle kinderen komt de uitslag van de toets overeen met het eerder gegeven advies voor de doorstroom naar het voortgezet onderwijs. Sommige kinderen scoorden lager dan het schooladvies. Voor hen verandert er niets. Enkele kinderen scoorden hoger dan het gegeven advies. In deze gevallen overwegen we met de leerkrachten, interne begeleider en de schoolleiding of het advies omhoog wordt bijgesteld. Het heroverwegen is een verplichting, het bijstellen is geen verplichting, maar gebeurt in sommige gevallen wel. We nemen in dat geval uiteraard contact op met ouders om hen hierover te informeren.

Vriendelijke groeten, Monique van Ekert  Directeur-bestuurder

Regels en afspraken

Vanaf maandag staat de regel “We lossen het samen op“ centraal. Waar mensen samen leven, samen werken en samen spelen, ontstaan wel eens verschillen van mening. Dat is niet erg, maar juist boeiend. We vinden het belangrijk om kinderen te leren dat deze verschillen er mogen zijn en dat je, om toch samen te werken, ook samen een oplossing kunt vinden. We hopen dat u dit onderschrijft waardoor kinderen van goede voorbeelden op school en thuis kunnen leren.

CONTACTPERSOON SOCIALE TEAMS

Mareen Timmers, contactpersoon van sociale teams, is terug van haar verlof. Ouders/verzorgers met hulpvragen en/of zorgen op het gebied van opvoeding, ontwikkeling, gezondheid en/of financiën, kunnen bij haar terecht. Ook kinderen kunnen haar vragen om hulp. Daarvoor is zij zich in de groepen 5 t/m 8 gaan voorstellen. Het inloopspreekuur van Mareen op school is gepland op woensdagen van 8.30 uur tot 9.30 uur. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. (Het mag uiteraard wel). Mareen maakt gebruik van het kantoor van juf Eveline, de IB’er van de onderbouw. Toegang via de deur naast de gymzaal.

VACATURE OUDERGELEDING MR

Belangstelling? Stuur een e-mail met motivatie en foto naar de voorzitter van de M.R., juf Regine, E-mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Uw opgave moet uiterlijk 2 juni binnen zijn. Natuurlijk kunt u altijd extra informatie vragen aan de zittende M.R.- leden. Oudergeleding: Anke van den Hurk, Sjoerd Lintermans, Sander van Veghel. Personeelsgeleding: Juf Peggy, Juf Ankie en Juf Regine.

WANDELVIERDAAGSE

Zoals eerder gemeld, nemen we dit jaar als school niet deel aan de wandelvierdaagse. Kinderen en ouders die toch graag meedoen, kunnen individueel inschrijven bij Speeltuin Leonardus op donderdag 1 juni. De vierdaagse vindt plaats van 7 t/m 10 juni.

INTERNATIONALE KINDERDAG

Op zaterdag 3 juni organiseren wij, LEVgroep Helmond in samenwerking met de Poolse school, de dag van het Kind in wijkhuis de Brem. (Zie bijlage)

GOEIKES

Foto’s met een verhaal. Voor het fotofestival Goeikes hebben leerlingen bij een naschools fotoproject foto's gemaakt die uiteindelijk een regenboog vormen. Ook is de serie van juffrouw Peggy "Buitenkant-Binnenkant" te bewonderen. Beide series staan op het  Piet Blomplein bij de bibliotheek. Tijdens fotofestival Goeikes - Achter de schermen, zijn in totaal 23 bijzondere fotoseries te zien. Het fotofestival is van 19 mei tot en met 25 juni te zien op het Piet Blomplein, in de Kasteeltuin en in de Bibliotheek.                                                                 

Interessante website & sociale media

SPORTOLYMPIADE JIBB+

Wat is er nou leuker dan de volgende vakantie lekker sportief te beginnen?
In de eerste week van de zomervakantie (maandag 17 juli t/m vrijdag 21 juli) organiseert Jibb+ elke dag een leuke sportochtend van 9.30 uur tot 12.30 uur met elke dag een ander thema! Zo is er bijvoorbeeld een sport- en speldag, een krachtpatserdag, een urbandag en er is natuurlijk ook een zeskamp. Deze keer kun je ook meedoen met je mama, papa, oom, tante, oma of opa. Schrijf je dan in voor de finaledag – Familie Editie! (let op: alle familieleden moeten zich hier ook voor inschrijven) Ben jij klaar voor een sportieve start van je zomervakantie?! Schrijf je dan in voor de sportolympiade! Dit kan vanaf dinsdag 30 mei (20.00 uur) t/m zondag 9 juli via www.sportencultuurhelmond.nl  Vol = vol Tot dan! (zie bijlage)

BERICHT VAN HET ANNATHEATER

Op 3 en 4 juni spelen leerlingen van Jeugdtheaterschool Annatheater een toneelstuk bij het festival ”Anna Presenteert”, waarin ze laten zien wat ze kunnen na het volgen van een cursus acteren. De 3 kindergroepen spelen het sprookje “De Rattenvanger van Hamelen”, “Sterrenrood”, gebaseerd op een Suske en Wiske verhaal en “Vrouwen van Stavoren”, gebaseerd op een oude Friese sage. De jongerengroep speelt het sprookje “Belle en het Beest”. Op 14 en 15 juni: Gratis proeflessen Jeugdtheaterschool Annatheater Speel je thuis weleens dat je een popster, een held of de baas van de wereld bent? Kom dan eens in het Annatheater toneelspelen! Doe je mee? Kom gratis en vrijblijvend een proefles volgen op 14 of 15 juni. “Ik was best zenuwachtig voor de première, maar wat was het kei leuk en alles ging heel goed en vooral dat iedereen klapte op het einde en dat ze gingen staan. Dat wil ik elke dag wel!!! (Indy, 10 jaar) Wil uw kind graag op toneelles bij Jeugdtheaterschool Annatheater maar kunt u geen contributie betalen? Neem contact met ons op! Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 06-44369288. Voor lestijden: www.annatheater.nl rubriek Jeugdtheaterschool Schrijf je in voor Anna Open! Open podium voor kinderen en jongeren op 9 juli 2023. Zang, dans, toneel, maar ook een slagwerkgroep of een jongleur, kortom: alles wat op een podium thuishoort is van harte welkom. Met die reden nodigen wij iedereen met creatief talent aan om zich in te schrijven en zo zichzelf én het publiek een onvergetelijke middag te verzorgen. Schrijf je in via de volgende link: https://forms.gle/cm2dnS4dx51HfXKa8 Bij vragen of interesse zijn wij via de mail bereikbaar op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Als je meedoet heb je de mogelijkheid om vóór het optreden gecoacht te worden en in de maand juni gratis workshops te volgen!

Belangrijke data

SCHOOLVAKANTIES 2022 - 2023                                                                                                                     

De vakanties voor volgend schooljaar zijn bekend. We delen deze alvast met u zodat u daar bij het plannen van uw vakantie rekening mee kunt houden.

Herfstvakantie                        16 oktober t/m 20 oktober 2023

Kerstvakantie                         25 december 2023 t/m 5 januari 2024

Voorjaarsvakantie                  12 februari t/m 16 februari 2024

2e paasdag                               1 april 2024

Meivakantie                            22 april t/m 10 mei 2024

2e Pinksterdag                        20 mei 2024

Zomervakantie                       8 juli t/m 16 augustus 2024

BELANGRIJKE DATA

 

 

29 mei

2e Pinksterdag: Vrije dag

31 mei

T.g.v. Internationale kinderdag gratis activiteiten bij bibliotheek

   

Deel ons

Volg ons

© Silverster Bernadette. Website Van Dongen Design - Inloggen

Adresgegevens

Silvester - Bernadette
Dahliastraat 2
5701 ET Helmond
Telefoon: 0492 - 523775
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.silvester-bernadette.nl