silvester bernadette wit

Nieuws

Nieuwsbrief 28-09-2023

Beste ouders / verzorgers

Officieel heeft de herfst zijn intrede gedaan. Terwijl we nog even genieten van de herfstzon, zien we ook dat een aantal kinderen ’s ochtends weer dikkere jassen en dassen draagt. We vragen u om alles van de naam van uw kind te voorzien. Dan kunnen we de gevonden voorwerpen terugbezorgen bij de eigenaar/eigenaresse.

Vriendelijke groeten, Monique van Ekert - Directeur-bestuurder

Regels en afspraken

Vanaf a.s. maandag staat de regel “Iedereen hoort erbij” centraal. Naast de schoolregels werken we vanaf dit jaar ook met de 7 gewoonten van S. Covey. Tot de herfstvakantie staan gewoonte 1 “Wees proactief” en 2 “Begin met het einddoel voor ogen” centraal. De 7 gewoonten helpen kinderen levensvaardigheden onder de knie te krijgen die hen stevig laten wortelen. De basis van zelfvertrouwen helpt om met de uitdagingen van het leven –nu en later- om te leren gaan, vertrouwen te schenken aan anderen en vandaar uit te kunnen samenwerken en een bijdrage te leveren binnen het gezin, vriendenkring en samenleving. Elke gewoonte wordt voor kinderen concreet door een dier. De dieren gaan vanuit een verhaal (voor jongere kinderen met een handpop) leven.

HERINNERING BIJEENKOMST VOOR OUDER/VERZORGER + KIND GROEP 4    

                                   

Op donderdag 28-9 zijn ouders/verzorgers welkom in groep 4 om samen met hun kind lees- en rekenactiviteiten te doen en tips te krijgen voor spelletjes en ondersteuning thuis. Verzoek om op tijd in de klas te zijn: 14.30 - 15.15 uur.

KINDERBOEKENWEEK/SCHOOLVIERINGEN

De Kinderboekenweek is van 4 oktober tot en met 15 oktober. Zoals u weet besteden wij als school veel aandacht aan het lezen van boeken. Het thema dit jaar is “Bij mij thuis”. Elke groep zal verschillende activiteiten rondom dit thema verzorgen en voor elke groep is er een voorstelling op school geregeld. Daarnaast hebben we binnen school ook een voorleeswedstrijd voor kinderen van groep 3 t/m 8. Kinderen die graag voorlezen hebben zich reeds opgegeven en in de klas wordt er gestemd voor de winnaar. De winnaars worden per groep tijdens de viering in het zonnetje gezet. Om dit met u te kunnen delen, hebben we 2 vieringen. Per parallelgroep wordt er er een optreden verzorgd, waarbij niet elk kind op het podium zal staan.

Wij nodigen u uit om de volgende dagen te komen kijken naar uw kind.

Woensdag 11 oktober 11.30 - 12.15 uur

Groepen 1 - 3 - 6 - 7

Donderdag 12 oktober 13.45 - 14.30 uur

Groepen 2 - 4 - 5 - 8

 Verzoek aan alle ouders en verzorgers om op de voor hen gereserveerde plaatsen te gaan zitten, achter de kinderen. Daarnaast vragen we iedereen om tijdens de viering te blijven zitten. Leerkrachten maken foto’s / filmpjes van de optredens en delen deze in de Klasbord Ouderapp. Plaats geen foto’s van de groep van uw kind op social media a.u.b. Niet alle ouders stellen dat nl. op prijs.

ONLINE OUDERAVOND MENTALE GEZONDHEID ROND DE PUBERTEIT

Op 3 oktober 2023 organiseert GGD Brabant-Zuidoost samen met Helder Theater een interactief Webinar om samen met ouders in het thema mentale gezondheid rond de puberteit te duiken. Onderwerpen die aan bod komen zijn de mentale ontwikkeling van pubers, stress, prestatiedruk en het belang van een positief zelfbeeld. Daarnaast ontvangen ouders praktische tips om hun puber zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen in deze toch al bewogen levensfase. Deze ouderavond is bedoeld voor ouders/verzorgers van kinderen tussen 10-15 jaar maar andere geïnteresseerden zijn uiteraard ook welkom om deel te nemen. De ouderavond zal online plaatsvinden op dinsdag 3 oktober van 19.45 - 21.00 uur. 
Ouders kunnen zich (gratis) aanmelden via: Online ouderavond Mentaal fit de puberteit door - GGD Brabant-Zuidoost (ggdbzo.nl)

LOGOPEDIE OP SCHOOL

Veel leerlingen volgen logopedie om de spraakontwikkeling en-/of de taalontwikkeling te bevorderen. Sinds kort bieden we, tijdens lesdagen, verschillende logopediepraktijken onderdak op school. Kinderen kunnen tijdens schooltijd naar de spraakles en missen hierdoor minder lestijd dan wanneer ze naar een locatie elders moeten worden gebracht door ouders. In de bijlage stellen de verschillende logopedisten zich aan u voor. Aanmelden voor logopedie gebeurt rechtstreeks bij een logopediepraktijk.

HET SPEELHUIS

WIST JE DAT...?! Vanaf seizoen 2023/2024 biedt Theater ‘t Speelhuis weer een aantal jeugdvoorstellingen aan waar kinderen gratis toegang hebben. U betaalt dan alleen het kaartje voor de begeleider. 

  • 14-10-2023 en 15-10-2023: Jeugdtheater Carrousel - Bende van de Korenwolf (6+)
  • 17-10-2023: Maas Theater en Dans - Doe eens lief (2+)
  • 17-10-2023: Theater Oortwolk - Mooi voor schut (7+)
  • 22-10-2023: Theater Artemis - De grote hier heb ik geen zin in show (4+)

Bestel je kaarten via theaterspeelhuis.nl

JIBB+

Herfstvakantie 2023 met Jibb+

Het is weer bijna vakantie, tijd om lekker te gaan bewegen met Jibb+! Vind jij het leuk om te mee te doen aan de volgende activiteiten: judo, wieberspel, padel, outdoor koken, kickboks, meidenvoetbal bij Helmond Sport, kubben met je ouders? Schrijf je dan in voor de activiteiten in de herfstvakantie. Ook voor kinderen van groep 1-2 hebben we leuke activiteiten op het programma zoals, Herfstgym en superheldengym. De peuters kunnen meedoen aan de activiteit Jokie en Jet. Wil jij het volledige programma zien? Kijk op www.jibbplus.nl voor alle activiteiten en inschrijven.

Aanmelden kan vanaf maandag 25 september t/m woensdag 11 oktober 2023.
De kosten zijn €2,50 per activiteit m.u.v. We-Jump.

Kun je de bijdrage van de activiteit niet betalen, dan kun je een beroep doen op Stichting Leergeld (www.leergeld.nl/helmond).

Groetjes, Team Jibb+

Deel ons

Volg ons

© Silverster Bernadette. Website Van Dongen Design - Inloggen

Adresgegevens

Silvester - Bernadette
Dahliastraat 2
5701 ET Helmond
Telefoon: 0492 - 523775
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.silvester-bernadette.nl