silvester bernadette wit

Nieuws

Nieuwsbrief 29-02-2024

Beste ouders / verzorgers

Leuk nieuws om te delen: Onze school is, samen met enkele collegascholen uit Helmond, door het jeugdeducatiefonds gecertificeerd! Met deze certificering ontstaan mogelijkheden om een aantal zaken (twee jaar) bij het fonds te kunnen declareren en uitstapjes te bekostigen die het lesprogramma versterken. Het doel van het fonds is kinderen extra kansen bieden. We maken dankbaar gebruik van deze mogelijkheid!

Vriendelijke groeten, Monique van Ekert - Directeur-bestuurder

Regels en afspraken

Vanaf maandag staat de regel “We hebben plezier” centraal.  Naast de schoolregels werken we vanaf dit jaar ook met de 7 gewoonten van S. Covey. Deze periode staat gewoonte 4 “Win-win” centraal. De 7 gewoonten helpen kinderen levensvaardigheden onder de knie te krijgen die hen stevig laten wortelen. De basis van zelfvertrouwen helpt om met de uitdagingen van het leven, nu en later, om te leren gaan, vertrouwen te schenken aan anderen en vandaar uit te kunnen samenwerken en een bijdrage te leveren binnen het gezin, familie, vriendenkring en samenleving.                                                      Elke gewoonte wordt voor kinderen concreet door een dier. De dieren gaan vanuit een verhaal (voor jongere kinderen met een handpop) leven.

Juffrouw Carmen uit groep 8 heeft per 1 april (geen grapje) een nieuwe baan in een kleutergroep in Veghel. We vinden het jammer dat ze ons gaat verlaten, maar respecteren haar keuze en wensen haar veel succes! Meneer Jorres neemt groep 8 over gedurende het laatste deel van het schooljaar om de schoolloopbaan van en met de kinderen goed af te kunnen sluiten. De kinderen kennen meneer Jorres en hij kent hen. Dit leidt ook tot een aanpassing in groep 7. Meneer Jorres en meneer Wessel werkten dit jaar samen in deze groep. Meneer Wessel studeert binnenkort af en neemt de groep daarna over van meneer Jorres. We zijn blij dat we in tijden van personeelskrapte een goede oplossing hebben gevonden en wensen alle kinderen en collega’s alvast veel succes!

VOORUITBLIK NAAR PASEN EN SUIKERFEEST

Het Paasfeest wordt dit jaar op 31 maart en 1 april gevierd door veel mensen met het katholieke geloof. Hiermee wordt traditioneel een periode van 40 dagen vasten (aansluitend aan carnaval) afgesloten. Rond 10 april wordt de vastenperiode van mensen met het moslim geloof afgesloten met het Suikerfeest. De Ramadan start dit weekend. We wensen iedereen een fijne vastentijd! De dag van het Suikerfeest is in Nederland geen vrije dag voor iedereen. Wettelijk is wel geregeld dat ouders één dag verlof kunnen aanvragen voor hun kind. We vragen u om dit tijdig te doen wanneer dit van toepassing is. Formulieren zijn op te halen / op te vragen bij de administratie van school. Wanneer u nog niet zeker weet of u het Suikerfeest op 10 april viert, vul dan toch het formulier in met de toevoeging dat de exacte datum nog niet zeker is, maar op óf 9 óf 10 april valt. (Voor de duidelijkheid: we mogen 1 dag verlof verlenen)

INLOOP KLEUTERGROEPEN

Na elke vakantie wisselt de dag waarop ouders/verzorgers welkom zijn in de kleuterklas om samen een werkje te doen in de klas. Tot de meivakantie zijn ouders en verzorgers op donderdagochtend van 8.20 – 8.35 uur welkom in de groep van hun (klein)kind!

WIE KAN ONS HELPEN MET SNOEIWERKZAAMHEDEN?

Meneer Pieter is voor langere tijd uit de running i.v.m. een operatie en herstelperiode. Met de lente in het vooruitzicht, kijken we graag vooruit en doen we een beroep op ons netwerk: Wie kan of kent iemand die kan helpen met snoeiwerk? Het gaat om een heg en enkele struiken. We horen graag van u! (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0492-523775)

Belangrijke data

Donderdag 29 februari

Boeken uit de Bieb Op School inleveren

Studiewerkmiddag: Alle kinderen zijn om 12.30 uur uit.

Géén lunch op school!

Vrijdag 1 maart

Nieuwe boeken lenen

Deel ons

Volg ons

© Silverster Bernadette. Website Van Dongen Design - Inloggen

Adresgegevens

Silvester - Bernadette
Dahliastraat 2
5701 ET Helmond
Telefoon: 0492 - 523775
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.silvester-bernadette.nl