silvester bernadette wit

Nieuws

Nieuwsbrief 31-08-2023

Beste ouders / verzorgers

We hopen dat iedereen een fijne en veilige vakantie heeft gehad. Veel leerlingen hebben letterlijk en figuurlijk een groeispurt gemaakt! We vinden het fijn om alle kinderen en ouders weer te zien!

Alle collega’s hebben alles tot in de puntjes voorbereid voor het nieuwe schooljaar om er met de kinderen samen een fijn en leerzaam jaar van te maken. Ze hebben hun lokalen vorige week weer gezellig ingericht en doorgaande lijnen in aanbod en afspraken afgestemd.

Ook heeft er weer een grote schoonmaak plaatsgevonden tijdens de zomervakantie. Dankzij de collega’s van de onderwijsondersteuning en de schoonmakers, ziet de hele school er weer spik en span uit.

In de klassen is een fijne start gemaakt en wordt veel aandacht besteedt aan hoe iedereen in een groep zijn/haar steentje bijdraagt aan de sfeer in de groep en aan goede samenwerking.

We heten u a.s. woensdag van harte welkom in de groep(en) van uw kind om te komen kijken en voor een eerste korte kennismaking met de leerkrachten en onderwijsondersteuners!

Vóór de zomervakantie hebt u van ons alle belangrijke data voor dit schooljaar al gekregen. Deze staan ook op de website en op de Klasbord Ouderapp.

Op de site www.silvester-bernadette.nl vindt u ook documenten als de schoolgids en de schoolkalender.

Vriendelijke groeten, Monique van Ekert

Directeur-bestuurder

Regels en afspraken

Vanaf a.s. maandag staat de regel “We hebben plezier” centraal. Samen spelen en samen leren met plezier is gemakkelijker en leuker. Het draagt bovendien bij aan het verbeteren van de resultaten. Spelend leren is voor veel kinderen een favoriete manier om nieuwe dingen te ontdekken en de leren.    

BELANGRIJKE ENVELOP

Morgen (vrijdag 1 september) ontvangt elk gezin een envelop met:

  1. Invulformulier*
    Verzoek om de gegevens in te vullen en als u dat wilt aan te geven waar u mee zou willen helpen op school. We checken de gegevens jaarlijks omdat we in geval van nood ouders/verzorgers moeten kunnen bereiken! Lever het ingevulde formulier zo snel mogelijk weer in a.u.b.!
  2. Gezondheidsformulier
    Vul dit formulier in als uw kind medicijnen gebruikt tijdens schooltijd. De medicijnen worden bewaard op de administratie. We zien erop toe dat ze op het juiste tijdstip worden gebruikt.
  3. Informatiebrief ouderbijdrage.

Voor degenen die het invulformulier uiterlijk woensdagochtend 5 september hebben ingeleverd bij de leerkracht (graag weer in de envelop), ligt tijdens de receptie in de klas een kalender/schoolgids  klaar om thuis op te hangen.

AANMELDEN GRATIS CADEAUBONNEN

Voor de zomervakantie heeft de overheid i.s.m. het rode kruis een mooie actie op touw gezet omdat alles tegenwoordig zo duur is. Onze school is geselecteerd om mee te doen met dit programma. Dat betekent dat alle ouders van onze school zich kunnen aanmelden. Aanmelden gebeurt anoniem. U hoeft geen financiële gegevens te delen en de visakaart die u ontvangt, wordt thuis bezorgd. Per kind wordt er elke twee weken € 22,- aan saldo bijgeboekt op de kaart, ook tijdens vakanties. Met deze kaart kunt u bij vrijwel alle supermarkten en ook bij een aantal toko’s en marktkramen betalen. Dit filmpje en de bijlagen leggen het programma verder uit: https://schoolmaaltijden.nl/boodschappenkaart/We hopen dat veel ouders gebruik maken van deze mogelijkheid, zodat gezonde keuzes gemakkelijker gemaakt kunnen worden en kinderen zonder honger naar school kunnen. Met deze giften hopen we bovendien dat het voor alle ouders mogelijk wordt om de vrijwillige ouderbijdrage te betalen, zodat we fijne uitstapjes voor kinderen kunnen blijven organiseren. Wanneer u hulp wenst bij het aanmelden, neem dan even contact op met de administratie of loop even binnen! We helpen u graag!

LESINLOOP VOOR OUDERS GROEP 1 EN 2

Eén keer per week zijn de ouders van kleuters welkom om samen met hun kind een werkje in de klas te doen aan het begin van de dag. Het is tevens een manier om een indruk van het onderwijs te krijgen en is er gelegenheid voor een kort contact met de leerkracht. We vinden het fijn als ouders hier gebruik van kunnen maken en realiseren ons tegelijkertijd dat dit door bijv. werk niet altijd kan. Tot de herfstvakantie zijn de inloopmomenten op dinsdag.

NIEUW(SCHOOLJAARS)RECEPTIE

Op woensdag 6 september organiseren we de nieuw-schooljaars-receptie!  Van 11.30 tot 12.30 uur. Deze  bijeenkomst bestaat uit 3 delen:

11.30 - 12.00 Informatiebijeenkomst over de schoolbrede anti-pest-aanpak M5 => in de aula

12.00 - 12.30 Informatiemarkt met kraampjes van diverse samenwerkingspartners => plein

12.00 - 12.30 Kennismaking voor ouders in de klas van uw kind => in de klas    

       * 1e kennismaking met de leerkracht en onderwijsassistent

       * Kinderen laten hun werkplek en gedurende de eerste week gemaakte werk zien aan hun ouder/verzorger

ATTENTIE SCHOOLTIJDEN

ATTENTIE SCHOOLTIJDEN                                                                                                                           

De 1e bel gaat om 8.20 uur. Vanaf dat moment mogen kinderen naar binnen en hebben ze rustig de tijd om hun jas en tas op te hangen. Kinderen komen vanaf het moment van deze bel verspreid binnen door de toegangsdeur van hun groep. Om 8.30 uur gaat de 2e bel en horen alle kinderen in de klas te zitten. Op dat moment beginnen de lessen.                                                

Even voorstellen

Beste ouders/verzorgers en kinderen van basisschool Silvester-Bernadette, 

mijn naam is Deveny Sauvé en ik ben 27 jaar. Ik ben getrouwd met mijn man Chris en we wonen samen in Helmond. In mijn vrije tijd sport ik veel, lees ik graag en ga ik er graag op uit. Op de zondagen ben ik ook nog iedere week te vinden op de voetbalvelden van Rood-wit’62 waar ik bij de dames voetbal. Inmiddels ben ik 3 jaar met veel plezier werkzaam in het basisonderwijs. Ik wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen. Zelf heb ik ook mijn basisschooltijd op de Silvester-Bernadette doorgebracht. Ik heb hier mooie en leuke herinneringen aan. Ik heb veel zin om hier op school te komen werken en er een mooie leerzame tijd van te maken. Met vriendelijke groet en tot snel, Deveny Sauvé

Ik ben Olger van Gils.
Ik ben 44 jaar en woon met mijn vrouw en kinderen al jaren met plezier in Helmond.
Komend schooljaar start ik als leerkracht op de Silvester Bernadette.
Na een korte uitstap richting het MBO ben ik er achter gekomen dat mijn hart toch bij het primair onderwijs ligt. Ik werk graag volgens een duidelijke planning en met duidelijke afspraken.
Er samen iets moois en goeds van maken is belangrijk. Alleen met elkaar kunnen we iets belangrijks betekenen voor de kinderen. Op naar een prettige samenwerking.

HERINNERING STUDIEDAGEN EN STUDIEMIDDAGEN

Studiedagen team: 21 september, 6 december, 6 februari, 11 maart en 14 juni. Deze dagen zijn alle kinderen de hele dag vrij

Studiewerkmiddagen team: 3 oktober, 13 november, 29 februari en 20 juni. Op deze dagen zijn alle kinderen om 12.30 uur uit.   

BELEID MOBIELE TELEFOONS

Op school mogen kinderen geen gebruik maken van mobiele telefoons. Indien een kind ziek is en ouders bereikt moeten worden, gebeurt dit via de administratie van school. Ouders die willen dat hun kind een telefoon bij zich heeft voor onderweg, kunnen hiervoor een toestemmingsformulier ophalen bij de administratie. De telefoon wordt in dat geval direct aan het begin van de dag ingeleverd bij de leerkracht en aan het eind van de schooldag weer mee naar huis gegeven.

GYM

Dag

Groep

Maandag

Groepen 3, groepen 4, groepen 5

Dinsdag

Groepen 6, groepen 7, groepen 8

Woensdag

Groepen 3, groepen 4, groep 5K

Donderdag

Groepen 6

Vrijdag

Groep 5M, groepen 7, groepen 8

GEZONDE SCHOOL                                                                                                                                     

Onze school heeft jaren geleden het predicaat gezonde school al behaald. Om deze titel te behouden, worden verschillende deelcertificaten periodiek opnieuw getoetst. Dit is onlangs gebeurd voor het thema “Welbevinden”. Dat is immers een belangrijk onderdeel van gezondheid. Met plezier laten we u weten dat dit certificaat weer is behaald!

PRIVACY                                                                                                                                                 

Veel kinderen en ouders/verzorgers vinden het leuk dat er regelmatig een foto, filmpje of bericht van de kinderen op de Facebookpagina van school, op de Klasbord Ouderapp, op de website en soms in de pers verschijnt. Het kan ook zijn dat u dat liever niet wilt. Geef dit dan aan op het invulformulier (zie envelop die morgen wordt verspreid). Ouders die dit in het verleden al hebben gedaan, vragen we dit toch opnieuw te doen om het overzicht actueel te houden. We vragen ouders om bovengenoemde reden bovendien om terughoudend te zijn met het plaatsen van beelden waar (ook) andere kinderen op staan.

Deel ons

Volg ons

© Silverster Bernadette. Website Van Dongen Design - Inloggen

Adresgegevens

Silvester - Bernadette
Dahliastraat 2
5701 ET Helmond
Telefoon: 0492 - 523775
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.silvester-bernadette.nl