silvester bernadette

logo

Ouders

 We vinden het erg belangrijk vanaf het eerste moment een goede samenwerking met ouders op te bouwen. U kent uw kind het best! In de groepen 1 gaat de leerkracht daarom op huisbezoek bij elk kind. In alle andere groepen plannen regelmatig gesprekken in met u, uw kind (vanaf groep 1) en de leerkracht samen om te bespreken hoe het gaat: op school en thuis en hoe we elkaar kunnen aanvullen en ondersteunen.

Ter informatie over verschillende ontwikkelgebieden en/of schoolontwikkelingen worden informatiebijeenkomsten georganiseerd voor ouders en verzorgers, want samen komen we verder!

Tijdens de nieuw(school)jaarsreceptie ontvangt elk gezin een kalender-schoolgids en andere belangrijke info voor dit schooljaar.

Op Facebook worden dagelijks berichten geplaatst met foto's / filmpjes om ouders en familieleden een indruk te geven van het onderwijs op onze school.

Elke leerkracht nodigt de ouders van zijn/haar klas uit om de klas te volgen in de Klasbord lapp. We raden ouders dringend aan om dit te doen t.b.v. korte contactlijnen met de leerkacht. Leerkrachten plaatsen hier regelmatig (minimaal 1x per week) een foto en informatie vanuit de groep.

Stappenplan voor het downloaden van de app:

  • download de klasbord ouderapp uit de app- of playstore
  • open de app, sta toe dat de app je berichten kan sturen
  • druk op registreren als ouder
  • vul de koppelcode in die u van de leerkacht ontvant en maak met uw eigen naam een ouderaccount aan
  • bij meerdere kinderne op school ontvangt u voor elk kind een anderen koppelcode

Wekelijks ontvangen ouders de nieuwsbrief digitaal. Voor ouders die graag vanaf papier lezen, staat de nieuwsbrief klaar in de informatiezuil in de hal.

Zoals we graag de talenten van kinderen stimuleren, maken we ook graag gebruik van kennis, expertise en vaardigheden van ouders. Als u iets kunt, of iets kunt regelen waarvan u denkt dat dit informatief en interessant is voor onze school of een groep, horen we dit graag van u!

Ouders die daar behoefte aan hebben, kunnen gratis deelnemen aan een van de taalklassen voor ouders en/of aan het lees-rekenbijeenkomsten in groep 3 en 4 samen met hun kind.

Werkgroep oudersteunpunt: oudersteunpunt@swv-peellandpo.nl